Turistov budú vítať diaľničné brány, majú zlepšiť prvý dojem zo Slovenska

Turistov, ktorí prichádzajú na Slovensko po cestách, budú od štvrtka vítať na hraničných priechodoch vstupné brány. Prvé dve môžu návštevníci vidieť na priechode Brodské pri vstupe z Česka a na priechode v Čunove pri vstupe z Maďarska. Na vstupné brány na Slovensko by sa mali postupne premeniť aj všetky ostatné priechody.

28.02.2013 16:25
brana Foto: ,
Prvé dve vítacie brány môžu návštevníci vidieť na priechode Brodské pri vstupe z Česka a na priechode v Čunove (na snímke) pri vstupe z Maďarska. Na vstupné brány na Slovensko by sa mali postupne premeniť aj všetky ostatné priechody.
debata (20)

„Projekt zaradí Slovensko medzi krajiny, ktoré vedia urobiť dobrý prvý dojem. Turisti, ktorí sa zastavia na slovenských hraniciach, odteraz dostanú kompletný servis, vrátane zaujímavých informácií o Slovensku,“ skonštatoval minister dopravy Ján Počiatek (Smer) pri slávnostnom otvorení diaľničnej brány na česko-slovenskej hranici pri Brodskom.

Nové vstupné brány na Slovensko poskytnú turistom informácie o Slovensku vrátane obchodov so suvenírmi. Všetky brány budú v jednotnom štýle. Projekt je pripravený a realizovaný aj v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR) a Asociáciou informačných centier Slovenska.

„Návštevníci dostanú informácie nielen o tom, aké sú na Slovensku dopravné predpisy, ale aj o krásach a možnostiach, ktoré Slovensko ponúka,“ doplnil hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Súčasťou projektu sú aj plochy na odpočívadlách diaľnic a rýchlostných ciest.

20 debata chyba