Cestovanie cez zľavové portály funguje na plné obrátky

Pobyty kúpené cez zľavové portály sa stále tešia veľkej obľube. Okrem nich však tieto stránky ponúkajú aj ďalšie možnosti, ako pri cestovaní ušetriť – najmä ak chcete spojiť výlet s kultúrnym či športovým programom. Ktoré hotely a ponuky sa stretli s najväčším záujmom?

15.10.2013 06:00
plaz Foto: ,
Na plážach si slovenskí turisti užívali aj vďaka zľavovým portálom.
debata

Na dovolenku cez zľavový portál

"Na dovolenku sme sa vybrali s manželom a vnučkou cez zľavový portál po prvý raz tento rok. Za tie peniaze dovolenka naplnila naše očakávania. Nebola to najluxusnejšia, na ktorej som bola, ale za tú cenu sme to ani nečakali. Myslím, že takýto pobyt je dobrý kompromis v pomere cena – kvalita, aj keď viem, že niektorí ľudia boli s nespokojní. Takí sa však nájdu vždy a všade,“ hovorí dôchodkyňa Eva.

Podľa Zenka Hoschka zo ZlavaDna.sk možno rok 2013 označiť za rok v znamení služieb spojených s cestovaním. Celkovo cez portál predali takmer 80 000 kupónov na ubytovanie v celkovej hodnote 7,3 miliónov €. „Od začiatku roku sme segment cestovania účelovo posilňovali. Do našej ponuky cestovania pribudli známe značky ako Aeolus či Koala Tours. Rovnako sme začali spoluprácu aj s TOP hotelmi na Slovensku, napr. Hotel Kaskády alebo Tatry Mountain Resorts,“ dodáva Zdenko Hoschek.

Obľúbený je Swing aj Nezábudka

Slováci cez zľavové portály radi nakupujú nielen dovolenky, ale aj víkendové pobyty v rodnej krajine či v okolitých destináciach. „Základom našej práce sú dlhoročné vzťahy s klientami, ktorí sa k nám opakovane vracajú. V roku 2013 sme ubytovali 3 277 zákazníkov v Clubhoteli Nezábudka, ktorí zariadeniu priniesli takmer 220.000 €. Veľmi obľúbenou zľavou bolo aj ubytovanie v Hoteli Swing v Krakove, kde sme len v jednej akcii ubytovali 933 hostí. Celkový príjem pre hotel bol 112.000 €,“ hovorí Zdenko Hoschek.

Do zahraničia na koncert či Ligu majstrov

Mnohé portály ponúkajú aj lístky na rôzne kultúrne či športové akcie, ktorými si možno spestriť výlet. Jednou z najzaujímavejších zliav tohto roka bol podľa ZlavyDna.sk koncert Sira Eltona Johna v Prahe, na ktorom jeho fanúšikovia ušetrili 10 593 €. Športový fanúšikovia si zas užili zážitok spojený s cestou na Ligu majstrov o 3 450 € lacnejšie.

Základom je poriadne čítať

Dôležitým pravidlom spokojnosti zákazníka vždy zostáva poriadne si prečítať podmienky a zistiť, čo všetko kupón zahŕňa a za ktoré služby treba doplatiť. Len tak možno očakávať spokojnosť a predísť následnému sklamaniu. Tiež je vhodné vyberať si skôr zavedené zľavové portály – najmä v prípade drahších kupónov, medzi ktoré tie dovolenkové patria. Ak už sa rozhodnete pre menší portál, skúste aspoň od známych, ktorí ho už využili získať referencie. Dôležité je aj správanie sa jeho zamestnancov pri prípadnej reklamácii (postup pri nej si overte ešte pred zakúpením dovolenkového poukazu). Po skúsenostiach ľudí môžete pátrať aj pomocou vyhľadávačov či internetových diskusiách.

Kúpte si výlety, pobyty či dovolenky cez náš zľavový portál Zlavy.Pravda.sk

debata chyba
Viac na túto tému: #zľavový portál #zľava #pobyt #ZlavaDna