Spojte cestovanie za krásami Slovenska s dobrým jedlom

Radi spájate cestovanie s príjemným gurmánskym zážitkom? Práve teraz tak máte možnosť spraviť v rámci Zimného festivalu jedla.

07.02.2014 06:00
restauracia Foto:
Príjemný výlet možno spojiť s gurmánskym zážitkom.
debata

Nie je žiadnym tajomstvom, že slovenskí gurmáni sú najmä mäsožravci. Veľkej obľube sa tešia hlavne jedlá z diviny, ako napríklad sviečkovica z diviaka, jelení či srnčí chrbát alebo dusené kohútie hrebienky na smotane. Vegetariáni však tiež neodchádzajú sklamaní, pretože množstvo reštaurácií im vie prispôsobiť svoje menu. Dezerty na Zimnom festivale jedla predstavujú doslova čerešničku na torte. Slivovicová zmrzlina, tekvicová tortička alebo šúľance s makom potešia každého milovníka „sladkého.“

Koľko za menu zaplatíte?

Zimný festival jedla sa začal už v polovici januára a potrvá do 16. februára. Ponúka milovníkom dobrého jedla možnosť ochutnať špeciálne menu v rôznych reštauráciách po celom Slovensku za prijateľné ceny. Jediné, čo potrebujete je kupón, ktorý si vopred zakúpite. Na výber je viacero možností. Najlacnejšie je jedno jedlo s nealkom (9/10 eur), o niečo drahšie je dvojchodové menu s nealkom a pohárom vína alebo piva (17/18 eur), nuž a pre tých s väčším apetítom je tu možnosť trojchodového menu s nealkom a pohárom vína či piva (23 eur). Zoznam reštaurácii a ďalšie podrobnosti možno nájsť na Zimnyfestival­jedla.sk.

Z Bratislavy tiež vyrážajú ešte dva gurmán busy:

  • Tento víkend (8. – 9. február) je pripravená Pravá Kopaničiarska zabíjačka s prenocovaním, na ktorej nebude chýbať príprava domáceho chlebíka, pozabíjačková hostina – karmina a ani ochutnávka francúzskych koňakov.
  • Bratislavská trasa sa uskutoční posledný festivalový víkend. Gurmáni navštívia Zylinder cafe & restaurant, Castel Pension & Restaurant a Fou Zoo. Nápojových gurmánov poteší degustácia single malt whisky vo Whisky bare 44 a ochutnávka exkluzívneho vína vo Winebare Vínimka.
debata chyba
Viac na túto tému: #víkend #Zimný festival jedla #gurmáni