Kam sa vybrať na predĺžený jarný víkend?

Jar je tu a pekné slnečné počasie určite aj vás láka z domu. Na predĺžený víkend nemusíte chodiť ďaleko, množstvo príjemných miest nájdete aj na Slovensku. Pri objednávaní pobytu sa nezabudnite pozrieť aj na rôzne zľavové portály - je možné, že práve vaše ubytovanie bude akurát v akcii.

30.03.2014 06:00
Piešťany Foto:
V Piešťanoch môžete relaxovať rôznymi spôsobmi.
debata

Kúpeľný oddych

Bardejovské, Piešťany, Trenčianske Teplice… na Slovensku je z čoho vyberať. Do našich kúpeľov cestuje aj mnoho zahraničných hostí, prečo teda nevyužiť, že my ich máme priamo „pod nosom“? Väčšinou ide o mestečká s veľmi príjemnou atmosférou, vhodné na prechádzky, často s príjemnými reštauráciami a kaviarňami. Okrem toho si doprajte masáž, zábal, či inú kúru, ktorá dá vaše telo po zime trochu dokopy.

Za históriou do Banskej Štiavnice

Ak ste v tomto historickom mestečku ešte neboli, rozhodne je čas sa doň ísť pozrieť. Čaká vás v ňom Nový a Starý zámok, výstup na kalváriu, výlet do banskej štôlne či prechádzka po okolitých lesoch. Nezabudnite však dávať pozor na medvede. Ak patríte skôr ku kaviarenským typom, tiež si v tomto mestečku prídete na svoje.

Čaru Banskej Štiavnice podľahne množstvo turistov. Foto: Flog.pravda.sk/svet-v-obrazkoch
flog.pravda.sk svet-v-obrazkoch Čaru Banskej Štiavnice podľahne množstvo turistov.

Kopanice pre milovníkov prírody

Myjavské kopanice a ich príroda fascinuje mnohých Slovákov. Ak potrebujete vypnúť a dať si od civilizácie aspoň na chvíľu oddych, azda ani niet lepšieho miesta. Prechádzky, pri ktorých natrafíte na osamotené sídla z prelomu 20. storočia určite prečistia hlavu aj vám. Na svoje si vďaka hustej sieti bezprašných ciest v tomto regióne prídu aj cyklisti.

Myjava je ideálna aj na dlhšie potulky. Foto: Flog.pravda.sk/perception
Myjava Myjava je ideálna aj na dlhšie potulky.

Dajte si do tela v Slovenskom Raji

Patríte medzi zapálených cyklistov, ktorí vyhľadávajú nové výzvy? Navštívte Slovenský raj a spoznajte ho zo sedla horského bicykla. Jedna z najkrajších prírodných oblastí na Slovensku vám poskytne nezabudnuteľné zážitky. Pripravte sa však na to, že na mnohých cyklistických trasách v Slovenskom raji si často musíte dať bicykel na chrbát a preniesť ho po nezjazditeľných terénoch.

Divokú krásu Slovenského raja možno obdivovať... Foto: Flog.pravda.sk/photomishka
Slovenský raj Divokú krásu Slovenského raja možno obdivovať aj z bicykla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #myjava #banská štiavnica #kúpele #víkend #kopanice #Slovenský raj