Českí a slovenskí plavci sa na Veľkú noc okúpu v Morave

Na veľkonočnú nedeľu 19.4.2014 sa v Hodoníne uskutoční originálna akcia - 1. ročník veľkonočného medzinárodného kúpania na rieke Morave.

19.04.2014 06:00
plávanie, rieka Foto:
Skúsili by ste preplávať Moravu aj vy?
debata

Česko a Slovensko sú síce dnes dve krajiny, no dobré susedské vzťahy sa naďalej oplatí pestovať. Darí sa tak aj vďaka akciám, akou by malo byť aj medzinárodné veľkonočné kúpanie. Pred rodinnými návštevami a hodovaním ide o skvelú príležitosť na utuženie zdravia – či už vo forme plávania alebo aspoň príjemnej prechádzky spojenej s povzbudzovaním plavcov. Program a privítanie sa začne o 14:00, samotný skok do vody bude nasledovať o hodinu neskôr. Plavci z oboch krajín by sa mali stretnúť v strede rieky.

Príprava na Silvestra

Prihlásiť na preplávanie sa možno počas prezentácie v reštaurácii Přístavište u Jezu od 14:00 do 14:30, ktorá je akýmsi „hlavným stanom“ tohto podujatia. Štartovné sa nevyberá. Na bezpečnosť plavcov budú dohliadať členovia Klubu sportovního potápění NAUTILUS Břeclav – potápač záchranár na člne a ďalší potápač z Hodonína. Celá akcia by mala byť do veľkej miery skúškou pred plánovaným silvestrovským medzinárodným kúpaním, ktorého premiérový ročník by sa mal uskutočniť 31. decembra.

Voda má asi 10 stupňov

Zatiaľ sa zdá, že počasie v nedeľu bude klasicky aprílové a je možné, že trochu spŕchne. Teplota vzduchu by však mala byť okolo 16 stupňov a otužilcov tak zrejme neodradí. Teplota vody sa momentálne pohybuje okolo 10 stupňov Celzia.

Plánik veľkonočného plávania. Foto: Humpolik.eu
Morava Plánik veľkonočného plávania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #rieka #Veľká noc #Morava #Hodonín #1. ročník veľkonočného medzinárodného kúpania na rieke Morave