Aj doma môžeme okúsiť "vodu" na všakovaké spôsoby

Ak si máme vybrať, kam v lete na dovolenku, alebo stráviť víkend s rodinou, väčšina z nás pozerá predovšetkým na stav svojej peňaženky a potom volí. Často cestu k mori, ale v poslednom čase mnohí uprednostňujú dovolenku doma. Stav mnohých kúpalísk a vodných nádrží sa zlepšil, je možné vybrať si rôzne atrakcie, športové aktivity.

23.07.2014 06:00
teplo, kúpanie, počasie, pláž, Zlaté piesky, Foto: ,
Príjemne sa dá okúpať aj na bratislavských Zlatých pieskoch.
debata

Ľudia sú čoraz náročnejší. Okrem relatívne lacného splavu Malého Dunaja mnohí vyskúšajú aj netradičné a náročnejšie vodné aktivity, ako je wakeboarding na rôznych slovenských vodných plochách či potápanie v Senci. Samozrejmosťou sú kvalitné služby a čistota, ponuka musí byť aj zaujímavá, originálna a vyhrávajú aj strediská s dobrou dostupnosťou, ktoré sú ideálne na jednodňový výlet napríklad počas víkendov.

Každý rok pribúdajú nové možnosti. „Thermalpark Šírava po prvý raz otvoril svoje brány pre verejnosť v polovici júna,“ informuje Martin Šebesta zo Slovenskej asociácie cestovného ruchu. „Najpopulárnejšou atrakciou Thermalparku Šírava boli bezpochyby umelé vlny. Začiatkom júla otvorili pre návštevníkov vonkajší areál, ktorého súčasťou je rozsiahla trávnatá plocha (pokladaný trávnik), termálny bazén, ako aj oddychový a zážitkový bazén i detské interaktívne ihrisko. Na jeseň sa plánuje aj dokončenie a otvorenie wellness centra.“

V areáli Kamenného Mlyna v Plaveckom Štvrtku medzi Stupavou a Malackami otvorili tohtoročnú kúpaciu sezónu v Bio bazéne Borovica. Prvý prírodný bazén tu postavila rodina Vajarských v roku 1946, po vlaňajšej rekonštrukcii má bazén ambíciu patriť medzi najkrajšie biobazény na Slovensku. Na rozdiel od chemicky čisteného bazéna je biobazén úplne bez chemikálií, pracuje na báze vlastného čistenia vody, čo zabezpečujú vodné rastliny vo filtračnej časti bazéna. Bazén je prírodným spôsobom vyhrievaný. Okolo kúpacej časti rastú vodné rastliny, lekná. Celý areál Kamenného Mlyna leží v borovicových lesoch Záhoria. Areál kúpaliska poskytuje veľa možností aj na iné športové vyžitie – plážový volejbal, bedminton, stolný tenis, nohejbal, futbal, minigolf.

Obľúbené je aj člnkovanie na hladine Štrbského plesa. Má viac ako 130-ročnú tradíciu a patrí medzi najobľúbenejšie atrakcie na Štrbskom Plese. Už po siedmy raz sa púšťajú na vodu člnky, ktoré si obľúbili nielen rodiny s deťmi, ale aj zaľúbené páry, ktoré často využívajú služby súkromného veslára.

V Piešťanoch vznikla nová atrakcia, v Európe zatiaľ ojedinelý nafukovací vodný svet. Vyrástol na ploche 10 000 štvorcových metrov na pozemku neďaleko zimného štadióna a je zatiaľ jediný na Slovensku. Na pieskovej pláži je najväčšou atrakciou veľká 54-metrová šmykľavka Big slide. Najmä pre deti je pripravený žraločí bazén. Ďalší má vo výbave elektrické lodičky. Súčasťou vodného sveta je aj 40-metrový plavecký bazén. Voda je upravovaná ozónom a keďže je bez chemických látok, je vhodná pre alergikov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #voda #leto2014 #vodné strediská