Vyberte sa do termálov, hoci len na víkend

Leto sa nenesie len v znamení dovoleniek. Víkendy ponúkajú široký priestor aj na rôzne výlety do blízkeho či vzdialenejšieho okolia.

26.07.2014 00:00
akvapark, Tatralandia, Demänovská dolina Foto: ,
Asi 15 km od Vrbického plesa v Demänovskej doline je vzdialený akvapark Tatralandia.
debata

Ak sa radi kúpete, navštívte niektoré z našich termálnych kúpalísk. Okrem celoročných služieb ponúkajú aj viaceré novinky

Thermal Corvinus Veľký Meder

Pri príležitosti 40. výročia otvorenia strediska ponúka kúpalisko nový toboganový svet so siedmimi atrakciami. Ich súčasťou je sklz toboganovým potrubím a prejazd obrovskou rampou alebo vyústenie do pestrofarebného lievika. Spolu s kĺzačkami a šmýkačkami má stredisko k dispozícii jedenásť adrenalínových atrakcií. Návštevníci si ich môžu vyskúšať od 5. júla.

Oddych v stredisku tradične spríjemňujú bazény. Termálne kúpalisko ich má spolu deväť a všetky sú v plnej prevádzke. Športoví plavci si môžu zaplávať v plaveckom bazéne s dĺžkou 50 metrov a teplotou vody 25 °C. Deti majú vyhradený priestor vo vonkajšom detskom bazéne s hracími elementmi ako vodný lievik a vodné delo.

Geotermálna voda v stredisku má blahodarné účinky na pohybové ústrojenstvo. Jej teplota dosahuje 25 až 37 °C. Celkový objem vodnej plochy je 3 400 štvorcových metrov. Areál sa vyznačuje útulným prostredím, čomu napomáha bohatá zeleň a priľahlý lesopark. Nechýbajú stravovacie zariadenia fastfoodového aj reštauračného tipu. Pre rodičov s deťmi je počas leta k dispozícii ostrov drobčekov, kde sa tím zabávačov postará o ich ratolesti, zatiaľ čo rodičia môžu pokojne relaxovať.

Stredisko celoročne organizuje animačné programy. Deti sa určite zabavia na diskotéke pre najmenších, dospelí na vodnom aerobiku alebo v korunách zelených stromov na lanovej dráhe Tarzania. Stredisko je otvorené denne od 9. do 21. h. Počas letnej sezóny zaplatí dospelý návštevník za celodenný pobyt 9 eur. Rodinný balík určený pre dve dospelé osoby a jedno dieťa vyjde rodinný rozpočet na 21 eur. Pre ubytovaných hostí sú poskytnuté extra zľavy. Letná sezóna bude trvať do konca septembra.

Thermal Park Vrbov

Stredisko si určite obľúbia v prvom rade návštevníci, ktorí si potrebujú poriadne oddýchnuť a zregenerovať sily. Keďže jeho cieľom je navodiť pokojnú a ničím nerušenú atmosféru, vynikajúco poslúži rodinám s deťmi.

K silnému pocitu uvoľnenia samozrejme prispieva liečivá voda, ktorou sú bazény napustené. Vyviera z hĺbky 2 000 metrov a obsahuje minerály pôsobiace blahodarne na pohybový a dýchací systém, nervovú sústavu a srdcovo-cievne ústrojenstvo. Teplota vody vyvierajúcej z hlbín zeme dosahuje 59 °C. V bazénoch sa udržiava v teplote od 26 °C do 38 °C.

V areáli sa nachádza desať bazénov. Z toho sú štyri detské. Oddychovať môžete v 50 m dlhom relaxačnom bazéne, vonkajšom sedacom bazéne alebo v bazéne s masážnymi tryskami s teplotou vody do 34 °C. Plavci si môžu zašportovať v plaveckom bazéne s dĺžkou 35 m. Jeden bazén je súčasťou toboganovej dráhy a jeden je určený pre silne mineralizovanú vo­du.

K výdatnej relaxácii určite prispeje thajská masáž s rôznymi druhmi masáží. Rodinky s deťmi majú k dispozícii rozsiahle detské ihrisko s atrakciami. Pobyt v stredisku určite spríjemní rybník nachádzajúci sa v blízkosti areálu, poskytujúci možnosti pre športový rybolov. Chýbať samozrejme nemôže občerstvenie fastfoodového aj reštauračného typu. Kúpalisko je otvorené celoročne. Denne od 9. do 22. h. Letná časť bude návštevníkom plne k dispozícii do 14. 9. Cena celodenného vstupu pre dospelú osobu je 11,50 eura. Za dieťa zaplatíte 8,50 eura.

Gino Paradise Bešeňová

Gino Paradise Bešeňová pripravila na leto niekoľko noviniek. Od júla rozšírila zábavno-adrenalínovú zónu o 220 metrov dlhú divokú rieku. Stavebné práce prebiehali v areáli už od januára. Divoká rieka bude mať šírku 3 metre a poskytne návštevníkom príjemnú zábavu.

Ďalšou novou atrakciou bude adrenalínový bazén s vulkánom a pulzujúcou guľou. Milovníci potápania sa môžu tešiť na potápanie vo vraku lode, ktorý bude prebiehať s profesionálnymi inštruktormi. Každý záujemca sa ponorí pod vodnú hladinu s potápačským výstrojom.

Počas víkendov bude pripravený špeciálny program – športový, kultúrny, tanečný a hudobný. Aj tento rok sa tu bude zumbovať a jumpingovať. Jeden z víkendov bude venovaný turnaju v plážovom volejbale a fashion show, kde stretnete známe tváre zo slovenského šoubiznisu.

V areáli pribudlo nové detské ihrisko, outdoor fitnes a nové gastro prevádzky. Každoročnou atrakciou je bazén s morským vlnobitím. Zaručene rozhojdá nielen deti, ale silnejších oteckov. V zábavno-adrenalínovej zóne nájdete 30 m vysokú toboganovú vežu. Z veže ústi 6 toboganov, ktoré patria k najrýchlejším a najdlhším na Slovensku. Pri sklze dokážete vyvinúť rýchlosť až 60 km/h. Rozľahlý vodný raj ponúka zábavu vo vonkajších aj vnútorných bazénoch s čírou aj geotermálnou vodou. Za celodenný vstup zaplatí dospelý návštevník 15 eur. Za juniora vo veku od 6 do 18 rokov zaplatíte 12 eur. Areál je otvorený denne od 9. do 21. h.

Tatralandia Liptovský Mikuláš

Deti aj dospelí si počas leta užijú oddych a zábavu v štrnástich bazénoch so slanou, termálnou aj čírou vodou a teplotou do 36 °C. Voda v Tatralandii pôsobí vďaka svojmu zloženiu blahodarne na pohybové a dýchacie ústrojenstvo. Deti si prídu na svoje v bazéne Amazónia s tropickým hradom s palmami, hadom, mini toboganom Wood Splash a šmýkačkou Amazónia. Rozloha bazénu je až 300 štvorcových metrov.

Oteckovia s deťmi si môžu vyskúšať šnorchlovanie v bazéne Snorkeling pool. Bazén je upravený v štýle morského dna s koralmi, lastúrami a mušľami. Obľúbený je takisto Detský bazén pirátov. Bazén pre najmenších v krytej časti areálu Karibik má príjemných 32 °C a číru vodu. Deti sa vybláznia v Jumbo hrade, vodnej priekope so šmýkačkami, exotickými zvieratkami a palmami.

Vyhľadávanou atrakciou pre rodinky v Tatralandii je Tropical Paradise s drevenou plachetnicou. Plachetnica rozdeľuje Tropical Paradise na dve časti. Po jej ľavej strane je nový vodný svet štyroch bazénov. Spája ich vodná terapia – ležadlá, trysky masírujúce rôzne časti tela. Ceny za jednotlivé služby sú veľmi rôznorodé a závisia od využívaných služieb a typu balíčkov, ktoré si návštevník vyberie. Celodenný balík Fun Packet pre rodinku s dvoma deťmi vyjde rodinný rozpočet na 52 eur.

Termálne kúpalisko Vincov les

Stredisko poskytuje vynikajúce možnosti pre pokojnú relaxáciu návštevníkov, ktorí obľubujú pokojné prostredie, a rodiny s deťmi. Kúpalisko Vincov les má k dispozícii päť vonkajších bazénov s termálnou vodou s teplotou od 26 do 39 °C. Pre športovcov je pripravený plavecký bazén s dĺžkou 50 metrov.

Príjemný odpočinok ponúkajú dva rekreačné bazény (do 30 °C) poskytujúce možnosť zacvičiť si vodný aerobik alebo si nechať vymasírovať chrbtové svalstvo vodnými tryskami na okraji bazéna. Oddych a relaxáciu poskytuje takisto pokojový bazén s teplotou vody do 38 °C.

Deti sa môžu vykúpať v detskom bazéne tvaru kruhu s príjemnými 32 °C. Uvedené možnosti relaxácie v bazénoch majú okrem rekreačného vyžitia aj liečebnú stránku. Ceny za vstup sa pohybujú od 2 do 5 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #wellness #termálne kúpaliská