Liptáci chcú nalákať turistov z Pobaltia na kratší let

Vďaka priamej leteckej linke z lotyšskej Rigy do Popradu, s rýchlym transportom z letiska, môžu byť dovolenkári za dve a pol hodiny na svahoch pod Chopkom, do alpských destinácií musia cestovať minimálne päť hodín.

21.08.2014 06:00
Liptov Foto:
Liptáci si od priameho leteckého spojenia Riga-Poprad sľubujú viac turistov z Pobaltia.
debata

Podľa Miroslavy Korčekovej z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov pre tisícky dovolenkárov z Lotyšska, Estónska a Litvy bolo Slovensko dosiaľ zakliate. „Problémom bola doprava. Vyriešiť by to mala pravidelná linka medzi Popradom a Rigou, ktorá začne premávať 13. decembra v intervale jedenkrát do týždňa. Prevádzkovať ju bude letecká spoločnosť Air Baltic a letisko Poprad-Tatry,“ dodala.

Na workshopoch v Rige, Talline a Viľňuse sa vyše sedemdesiat tamojších tour operátorov zaujímalo najmä o lyžiarske pobyty s wellnessom v akvaparkoch a kúpeľoch. „Výsledky by sa mali dostaviť už počas najbližšej zimy. Na workshope sme predstavili ponuku lyžiarskych stredísk, akvaparkov a kúpeľov. Zároveň sme kládli dôraz aj na široké možnosti trávenia voľného času nielen v našom regióne, ale aj vo Vysokých Tatrách, na Orave a v Žilinskom samosprávnom kraji. Najväčší záujem sme podľa očakávania zaznamenali v Rige a Talline. Už teraz je viac ako jasné, že najväčší potenciál majú lyžiarske pobyty kombinované s welnessom a pobytom v akvaparkoch,“ povedala riaditeľka turistickej organizácie Region Liptov Darina Bartková.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Poprad #Riga #Pobaltie #Liptov #kratší let