Slováci si užívajú predĺžený víkend na Liptove a v Tatrách

Dva štátne sviatky spojené s víkendom ponúkli Slovákom možnosť užiť si ešte jednu dovolenku.

01.09.2014 07:41
kostol, Ludrová, Liptov Foto: ,
Kostoly opradené legendami o tajomných templároch patria k najstarším a vzácnym pamiatkam Liptova i Slovenska.
debata (1)

Absolútnym hitom je cestovanie po Slovensku. Väčšina hotelov na Slovensku je vypredaná, desiatky tisíc Slovákov ešte dovolenkujú.

„Podľa našich údajov je viac než 200 slovenských hotelov a ubytovacích zariadení v tomto termíne plne obsadených. Ide približne o 20 000 ľudí, ktorí počas predĺženého víkendu dovolenkujú na Slovensku,“ potvrdzuje Svetlana Tarageľová zo ZlavaDna.sk. "Je to akoby ste premiestnili celú Rožňavu, Dolný Kubín alebo Sninu do slovenských hotelov. Počet obyvateľov týchto miest sa totiž rovná približnému počtu ľudí, ktorí si kúpili pobyt na Slovensku cez ZlavaDna.sk,“ dodáva Tarageľová.

Štyri dni voľna zlákali nejedného Slováka, aby voľný čas využil na športovanie, turistiku, či strávil príjemný čas s deťmi, kým začne škola. „Najobľúbenejšie destinácie sú už tradične Tatry a Liptov, kde strávi voľné dni vyše 10 000 ľudí,“ informuje Svetlana Tarageľová. Obľúbené oblasti Slovákov sú podľa štatistík zľavového portálu aj kúpeľné mestá ako Dudince, Piešťany, či Trenčianske Teplice.

Majitelia slovenských hotelov už nemusia vynakladať veľa úsilia a finančných prostriedkov, aby získali nových návštevníkov. Hotelieri prostredníctvom zľavových portálov úspešne vypredávajú svoje kapacity. Potvrdzuje to aj Róbert Poór z Hotela Dolphin, ktorý obsadenosť apartmánov podporuje zvýhodnenou ponukou na ZlavaDna.sk „Ponuky plánujeme vždy dopredu na obdobia, ktoré potrebujeme obsadiť a zatiaľ sa nám to vždy vyplatilo.“ Zľavové portály sa tak stávajú pre hotelierov osvedčeným predajným kanálom. „Dôkazom sú kompletne vypredané kapacity vo vyše 200 hoteloch po celom Slovensku, čo predstavuje 75 percent hotelov a ubytovacích zariadení z ponuky ZlavaDna.sk,“ informuje Svetlana Tarageľová.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Tatry #víkend #Liptov