Tip na víkend: Bratislavský región prinesie dobré jedlo a víno do ulíc

Bratislavský kraj tento víkend poteší všetkých milovníkov dobrého jedla, vína i piva. Hlavné mesto sa bude tradične pýšiť Račianskym vinobraním. Na pódiu amfiteátra vystúpia SĽUK, Jadranka, skupiny Hex, Zlokot a Vidiek. Víno sa bude oslavovať aj v Modre na Slávnosti vín. Špeciality bratislavského regiónu budú lákadlom na Bratislava Culinary days. Dobrý trh na Panenskej aj tento rok zaplní ulicu zdravými dobrotami a dizajnérskymi výrobkami. Novinkou je Salón pív v Starej tržnici.

12.09.2014 17:00
trhy, Dobrý trh na Panenskej Foto: ,
Ulice Bratislavského regiónu budú aj tento rok plné dobrého jedla a vína. Na snímke Dobrý trh na Panenskej v Bratislave.
debata

Mestská časť Bratislava – Rača pozýva na septembrové oberačkové slávnosti Račianske vinobranie, ktoré potrvá do nedele 14. septembra. Návštevníci sa aj tento rok môžu tešiť na ulice plné stánkov s dobrým vínom, muštom, burčiakom, cigánskej pečienky či iných pochúťok. Rača ponúka aj bohatý program na amfiteátri. V sobotu poobede na pódiu vystúpi ľudové zoskupenie SĽUK. Vo večerných hodinách sa o zábavu postarajú speváčka Jadranka a skupina Hex.

Nedeľu oživia kapely Swing society orchestra, Zlokot, či gitaristu Andreja Šebana so skupinou. Atraktívny hudobný program uzatvára o ôsmej večer kapela Vidiek. Račianske vinobranie má tiež pre návštevníkov pripravené rôzne výstavy, tvorivé dielne či športové podujatia.

Milovníci piva, vína a dobrého jedla si prídu na svoje

Na Slávnosti vína sa v sobotu 13. septembra stretnú rytieri rytierskeho rádu Oeve v Modre. Pripravených je množstvo sprievodných podujatí. Bratislava má na sobotu pripravené špeciality bratislavského a malokarpatského regiónu, Podunajska a Záhoria na Bratislava Culinary days. Už tretí ročník street food akcie ponúkne sezónne delikatesy na Primaciálnom námestí v Bratislave.

Pánov určite zaujme Salón piva, ktorý sa koná tento rok prvýkrát. Stará tržnica cez víkend prezentuje pivovary formou ochutnávky. Chce ukázať, že tradičné varené pivo ako nápoj má svoj príbeh, hodnotu a výnimočnosť, a naučiť návštevníkov výstavy ako sa pivo správne podáva či kombinuje s rôznymi druhmi jedál. Vstupné je 3 € na deň.

Zdravé dobroty aj dizajnérske výrobky v centre mesta

Panenská ulica v centre Bratislavy bude aj tento rok patriť komunitnému trhu Dobrý trh na Panenskej. Labužníci sa môžu tešiť na zdravé dobroty, originálne dizajnérske výrobky a pestrú porciu kultúrneho programu. Pripravené sú workshopy a divadielka pre deti, bubnovacia škola so skupinou La3no Cubano, vystúpenie kapely Živé kvety a mnohé iné.

Na Dobrom trhu bude Slowfood zóna, ktorá ponúkne lokálne potraviny, ale i rôzne multikultúrne špeciality – iránske či talianske jedlá alebo či marokánsku kozmetiku. Kto má rád klasickú slovenskú kuchyňu, určite nepohrdne podpecníkmi. Milovníci dobrého jedla ocenia poctivé burgre. Špecialitami budú napr. cícerové hranolky a fish&chips. Keďže ide vínna sezóna, nebude chýbať ani hrozno, burčiak, vína a lokše.

Vo Vajnoroch a Budmericiach sa bude hodovať

Vo Vajnoroch a Budmericiach sa už tradične budú konať cez víkend hody. Program v bratislavskej mestskej časti Vajnory je zostavený z vystúpení vajnorských súborov. Ako hosť vystúpi FS Bezanka. Stánky v Budmericiach sa rozvoňajú rôznymi dobrotami, medzi nimi i pečenými rybami. Návštevníkov potešia tiež hodovým futbalom či koncertami skupín Le Payaco a On The Road. Pre deti sa chystá vystúpenie bábkového divadla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #víno #pivo #jedlo #Modra #vinobranie #Rača #Vajnory #Budmerice