Bavorskom po Romantickej ceste

V južnej časti Nemecka sa rozpínajú alpské lesy, ktoré svojou farebnosťou kontrastujú s bielym zasneženým pohorím. Oplatí sa vydať na tzv. Romantickú cestu, ktorá je dlhá 360 km. Začína sa vo vinárskej oblasti Frankonia, kde sa na jeseň konajú miestne festivaly vína, a pokračuje na juh cez starobylé mestečká Rothenburg ob der Tauber a Dinkelsbühl. Vychutnajte si trasu na jeseň, kedy nebýva tak plná turistov ako v lete.

02.10.2014 06:00
romanticka cesta bavorsko nemecko
Architektúra a krásne uličky Rothenburgu nad Tauberom priťahujú množstvo zahraničných turistov.
debata

Cesta vrcholí na zámku Neuschwanstein a v úpätí Aĺp. Romantická cesta býva v lete preplnená turistami, no na jeseň si ju môžete naplno vychutnať.

Würzburg, kde sa trasa začína, sa nachádza v prekrásnej kopcovitej lokalite pri rieke. Mesto má bohatú históriu. Grófsko-biskupská rezidencia vo Würzburgu, postavená v prvej polovici 18. storočia, je zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

Preslávili ju predovšetkým schodisko a kostol, ako aj fresky Giovanni Battistu Tiepola v sále paláca. Würzburg poteší aj milovníkov vína, pretože sa nachádza uprostred najväčšej vinárskej oblasti v Nemecku.

Romantický zámok Neuschwanstein bol postavený v 19. storočí, a leží v krásnom horskom prostredí. Zámok navštívi milión zahraničných turistov každý rok.

Kto má rád históriu, na svoje si príde v opevnenom stredovekom meste Rothenburg nad Tauberom. Vďaka jeho krásnym budovám, múrom a uličkám sa spolu so susediacimi mestami Dinkelsbühl a Nördlingen na juhu, stalo jedným z najpopulárnejších turistických cieľov v Bavorsku.

Ťažko si predstaviť krajší ukončenie cesty ako mesto Füssen. Mesto sa nachádza pri jazere Forggensee a ponúka nádherný výhľad na pohorie Álp. Jeho centrom preteká rieka Lech.

Myšlienka Romantickej cesty v Nemecku sa zrodila v povojnovej dobe v roku 1950, aby podporila turizmus v krajine. Ako prví sa trasou vybrali priatelia a rodiny amerických vojakov umiestnených vo veľkých základniach v Bavorsku a Bádensku-Württembersku.

Myšlienka absolvovať cestu z Würzburgu do Füssene sa čoskoro rozšírila. Netrvalo dlho, a cesta pritiahla množstvo zahraničných turistov. Tipy na atrakcie a zaujímavosti po bavorskej trase nájdete na webovej stránke Romantickej cesty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Európa #Bavorsko #výlet #Romantická cesta