Bratislava: Trh v Starej tržnici bude v znamení húb či tekvice

Priestory Starej tržnice v Bratislave v sobotu 11. októbra opäť ožijú pravidelným potravinovým trhom TRH-PIAC-MARKT. Tentoraz sa budú trhy niesť v znamení sezóny piva, tekvíc a húb a v podobnom duchu je pripravený aj sprievodný program.

10.10.2014 15:00
Stará tržnica, trhy, Bratislava Foto: ,
Stará tržnica otvára trhy pravidelne dvojtýždenne. Jesenné trhy budú 11. a 25. októbra, 8. a 22. novembra.
debata

Návštevníci si napríklad budú môcť pozrieť výstavu húb a poradiť sa s odborníkom, ktoré huby v lese možno zbierať. Agentúru SITA o podujatí informovala Denisa Chylová z občianskeho združenia Aliancia Stará tržnica, ktoré má priestory od mesta dlhodobo prenajaté.

Špeciality zo špaldy, jabĺk či tekvice

Na potravinovom trhu sa okrem stálic predstavia aj noví trhovníci. Návštevníci budú môcť ochutnať napríklad dobroty pripravené výlučne zo špaldovej múky od Lenky Nagyovej zo Špaldovej pekárne.

V ponuke bude aj pivo z kočovného pivovaru Padre Craft Brews, ktoré je tiež novinkou októbrového trhu, priblížila Chylová. Okrem toho nebudú chýbať mäsové výrobky a špeciality či ponuka jabĺk, tekvíc i ďalšej jesennej zeleniny.

Trhy v Starej tržnici majú osobitú atmosféru aj... Foto: Pravda.sk, Gabriela Miškovičová
Stará tržnica, trhy, Bratislava Trhy v Starej tržnici majú osobitú atmosféru aj pre unikátnu architektúru budovy.

Poraďte sa s odborníkom na huby

Okrem trhových stánkov je na poschodí tržnice pripravený aj sprievodný program, ktorý sa tentoraz týka húb. Popri výstave o hubách sa budú môcť návštevníci poradiť o zbere húb s členom Slovenskej mykologickej spoločnosti Jánom Červenkom. V sobotu odborník porozpráva o jedovatých hubách na Slovensku.

„Aktivita je určená najmä laikom, ktorí sa chcú vyvarovať otravy hudbami, informácie však budú zaujímavé aj pre skúsenejších hubárov, ktorí si chcú rozšíriť svoje znalosti,“ priblížila Chylová.

V tržnici sa môžete poradiť o zbere húb s... Foto: Archív Ivony Kautmanovej.
Poschodové hríby smrekové, hríbik smrekový V tržnici sa môžete poradiť o zbere húb s odborníkom mykológom. (ilustračná foto - poschodové hríby smrekové)

Tvorivé dielne pre deti

Kým rodičia nakúpia, o zábavu detí sa profesionálny dozor postará od 10:00 do 14:30. Pripravené sú pre ne napríklad tvorivé dielne. Na prvom poschodí bude už tradične otvorený stály zberný bod Paráda.

Ľudia budú môcť priniesť nepotrebné oblečenie, riady, platne či knihy alebo si odtiaľ niečo pekné odniesť. V zbernom dvore možno tiež prispieť na opravu zatekajúcej strechy Starej tržnice.

Termíny jesenných trhov sú: 11. a 25. októbra, 8. a 22. novembra. Konajú sa vždy od 10. do 15. hodiny. Viac informácií nájdete na webovej stránke Starej tržnice.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #gastronómia #trhy #tržnica #Stará tržnica