Na Slovensko prichádza trend aktívnych seniorov

Trend aktívnych seniorov prichádza zo Západu pomaly aj na Slovensko. Stále viac sa zaujímajú o aktívne trávenie voľného času, doplnkovú starostlivosť o zdravie či relax. Možností aktívneho trávenia času je aj na Slovensku dostatok. Mnohých možno prekvapí, že sú cenovo dostupné.

30.10.2014 06:00
seniori, staroba, bicyklovanie, cyklistika,... Foto:
Aj starší ľudia chcú tráviť svoj čas aktívne, napr. športovaním. (ilustračná fotografia)
debata (2)

Wellness v Tatrách za dostupné ceny

Oddych nemusí predpísať iba lekár. Potvrdzuje to aj Svetlana Tarageľová zo zľavového portálu ZlavaDna.sk. „Medzi seniormi sú populárne najmä relaxačné a liečebné pobyty. V ponuke máme klasické kúpeľné pobyty, no cenovo dostupné sú aj víkendové wellness pobyty s rôznymi procedúrami.“

Kúpeľné pobyty do rôznych stredísk sa dajú kúpiť približne od 100 eur na osobu pri pobytoch na tri noci. V cene sú už zahrnuté liečebné procedúry a vstupná prehliadka doktorom.

Čoraz populárnejšie sú krátke pobyty v hoteloch vybavených wellness centrami. Za dostupnú cenu si môžu seniori oddýchnuť v populárnych lokalitách Vysokých či Nízkych Tatier, na Orave, ale aj v iných krajoch po celom Slovensku.

Víkendový oddych a turistika na horách prospeje... Foto: SHUTTERSTOCK
nord walking, šport, pohyb, turistika, hory Víkendový oddych a turistika na horách prospeje každému. Ilustračné foto.

Zvýhodnené ceny pobytov počas pracovného týždňa

„Pobyty so základnými procedúrami začínajú približne na 80 eurách pre dve osoby na dve noci vrátane polpenzie, čo je naozaj dostupná cena. V prípade luxusnejších hotelov so širšou ponukou procedúr sa cena pohybuje od 130 eur pre dve osoby na dve noci vrátane polpenzie,“ vysvetľuje Svetlana Tarageľová zo ZlavaDna.sk. Pozrite si ponuku wellness pobytov.

Upozorňuje však, že tieto ceny sa týkajú hlavne víkendových pobytov, ktoré sú, prirodzene, drahšie z dôvodu vyššieho záujmu spotrebiteľov. Seniori, ktorí môžu cestovať aj počas týždňa, využívajú zvýhodnené ceny a nižšiu kapacitu hotelov počas pracovného týždňa.

Okrem zdravia a relaxu majú seniori dostatok možností aj na objavovanie rozličných záľub alebo školu tretieho veku.

Hotely ponúkajú aj sauny, masáže a iné... Foto: SHUTTERSTOCK
kúpele, relax, dôchodca, senior, Hotely ponúkajú aj sauny, masáže a iné procedúry, čím čiastočne nahrádzajú tradičné liečebné pobyty. Ilustračné foto.

Nikdy nie je neskoro naučiť sa niečo nové

„V ponuke máme množstvo kurzov, či už jazykových, alebo rozvojových, ako napríklad kurz práce s počítačom.

alebo predplatného špecializovaných časopisov. Osvedčili sa nám aj divadelné predstavenia, ktoré sú populárne nielen medzi seniormi,“ vymenúva možnosti Svetlana Tarageľová.

Medzi staršími ľuďmi sú veľmi populárne predaje... Foto: SHUTTERSTOCK
Kam s knihami v malom byte? Medzi staršími ľuďmi sú veľmi populárne predaje kníh.

Škola šmyku pomôže pri šoférovaní

Zriedkavejšie sa zaujímajú aj o netradičné služby. „Ojedinele sa odvážia aj na adrenalínové aktivity. Mali sme napríklad starší manželský párik, ktorý si kúpil let balónom,“ hovorí s úsmevom Svetlana Tarageľová.

Zaujímavé môžu byť aj školy šmyku, prípadne jazda na pretekárskom okruhu. V prvom prípade ide o vhodný nástroj na udržanie kondície pri šoférovaní.

„Nedávno sme mali veľmi úspešnú akciu, v ktorej sa zákazníci mohli zviezť lanovkou na Chopok a tam si dať malé občerstvenie len za 9,90 eura,“ uzatvára Tarageľová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #oddych #Tatry #wellness #seniori #pobyt #víkendový pobyt #hotely #príloha seniori