Bratislava: Stará tržnica ponúkne sezónne dobroty aj starožitný bazár

Pravidelný potravinový trh v bratislavskej Starej tržnici sa bude v sobotu 8. novembra niesť v znamení jesenných produktov. Návštevníci si budú môcť vybrať z ponuky vín, džemov, medu, ovocia či zeleniny a chýbať nebudú ani mäsové výrobky.

07.11.2014 15:00
zelenina, nákup, ovocie, ananás, pór, paprika,... Foto:
Novinkou Trhu v Starej tržnici bude gastrozóna, návštevníci budú môcť napríklad ochutnať bio a raw stravu.
debata

Novinky tentoraz ponúkne gastrozóna, návštevníci budú môcť napríklad ochutnať bio a raw stravu od šéfkuchára Zdeňka Michálka. Agentúru SITA o tom informovala Denisa Chylová z občianskeho združenia Aliancia Stará tržnica, ktoré má priestory od mesta dlhodobo prenajaté. Podľa Chylovej bude sobotný potravinový trh od jeho spustenia vlani na jeseň najväčší. Trhovníci v sobotu obsadia nielen prízemie, ale aj časť poschodia.

Trhy v Starej tržnici majú osobitú atmosféru... Foto: Pravda.sk, Gabriela Miškovičová
Stará tržnica, trhy, Bratislava Trhy v Starej tržnici majú osobitú atmosféru vďaka unikátnej architektúre budovy.

Na novinky sa môžu tešiť milovníci dobrého jedla. Potravinový TRH-PIAC-MARKT s ponukou bio a raw stravy po prvý raz navštívi Qualia restaurant šéfkuchára Zdeňka Michálka.

Na poschodí si budú môcť návštevníci pochutnať na čerstvo pripravených hamburgeroch či vybrať si z ponuky špeciálnych pív. Sladkú bodku si budú môcť maškrtníci vybrať z ponuky makarónok.

Na zimu sa do priestorov Starej tržnice presťahuje aj starožitný bazár z hradu Devín. Chýbať v sobotu nebude ani program pre deti. Pripravené budú pre ne tvorivé dielne v centre TUTO, šikovné rúčky sa tentoraz budú pripravovať na zimu.

Na prvom poschodí tržnice bude otvorený aj stály zberný bod Paráda! Návštevníci sem môžu priniesť veci, ktoré už nepotrebujú, napríklad oblečenie, riady, platne či knihy alebo si odtiaľ odniesť, čo sa im páči. Výťažok z predaja vecí pôjde do verejnej zbierky na opravu zatekajúcej strechy v Starej tržnici.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #trh #Stará tržnica