V Brazílskom Riu otvorili prvú nudistickú pláž

Brazílske Rio de Janeiro je známe ako miesto, kde sa vystavuje na plážach toľko do bronzova opálenej kože, koľko slušné mravy dovolia. Teraz však môžu miestni aj turisti bez zábran odhodiť aj poslednú nitku. Ako informovala agentúra AFP, mesto Rio de Janeiro 13. novembra oficiálne vyhlásilo prvú nudistickú pláž.

16.11.2014 06:00
opaľovanie, dovolenka, more Foto:
Turisti aj miestni sa od 13. novembra môžu opaľovať nahí na prvej nudapláži Abrico, ktorá sa nachádza asi hodinu od centra brazílskeho mesta Rio de Janeiro. (ilustračné foto).
debata (1)

Úrady za raj naháčov vybrali pláž Abrico, na ktorú sa autom dostanete za hodinu, keď sa autom vyberiete západným smerom od centra Ria. „Starosta prijal odvážne rozhodnutie, ktoré Riu pomôže pri kultúrnej a turistickej propagácii. Zvlášť v dobe, keď mesto chystá osláviť svoje 450. výročie a pripravuje olympijské hry v roku 2016,“ vyhlásila nudistická aktivistka Paula Nogueiraová.

Vychýrené pláže v Riu

Rio de Janeiro láka turistov krásnymi plážami. Známe sú najmä pláže Ipanema a Kopakabana (Copacabana). Obľúbenosť pláží dokazujú aj piesne „Kopakabana“ či „Dievča z Ipanemy“, ktoré ich slávu iba potvrdili. Preplnená pláž Kopakabana lemovaná vysokými budovami hotelov s horami v pozadí je ako lákadlom pre mnohých turistov.

Zatiaľ čo jedni sa slnia a plávajú v mori, iní sa surfujú alebo sa hrajú futbal na piesku. Vychýrené sú tiež večerné diskotéky na pláži, ktoré majú osobitú atmosféru. V noci je však na mieste obozretnosť, pretože kriminalita v tejto oblasti nie je ojedinelá.

Známa pláž Kopakabana (Copacabana) v brazílskom... Foto: SHUTTERSTOCK
copacabana, plaz, brazilia, rio, Známa pláž Kopakabana (Copacabana) v brazílskom Riu de Janeiro je lemovaná vysokými budovami hotelov s horami v pozadí.

Stojí za to aj prechádzka po pláži Ipanema, kde predajcovia ponúkajú rôzny tovar, od plaviek, piva, plážových uterákov, kníh až po kokosové orechy. Zahrajte si volejbal, futbal alebo si vyskúšajte surfovanie na vlnách či wakeboarding. Nebudete sa vedieť nabažiť krásneho piesku, pohľadu na dva horské štíty na konci pláže, či bary a miestne podniky na pláži.

Futbal na pláži Ipanema v Riu. Foto: SITA/AP, Hassan Ammar
Rio de Janeiro, pláž, futbal Futbal na pláži Ipanema v Riu.

Zdroj: travelchannel.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Brazília #pláž #Rio de Janeiro #Južná Amerika