Ondrejský jarmok v Brezne sa bude niesť v znamení remesiel

V dňoch 27. novembra od 8.00 h do 29. novembra do 16.00 h sa uskutoční už 526. ročník Ondrejského jarmoku v Brezne. Čaká na vás viac ako 260 stánkov, v ktorom budú predajcovia predávať rôzne výrobky. Okrem tradičného tovaru ponuku Ondrejského jarmoku, sa nechajte uchvátiť krásou ľudových remesiel. Vybrať si môžete z bohatej ponuky remeselných výrobkov z dreva, kože či prútených výrobkov.

26.11.2014 16:10
Ondrejsky jarmok, Brezno, Foto:
Potešte svojich blízkych a zájdite na Ondrejský jarmok, ktorý sa už tradične koná na Námestí gen. M. R. Štefánika v Brezne.
debata

Svoj kumšt vystavia aj rezbári, ktorí predmety vyrezali do kôry stromov alebo vám ich zhotovili technikou štiepaného dreva. Milovníci výrobkov zhotovených ručnou výrobou určite ocenia výtvory robené patchworkovou technikou či vyšívané obrusy.

Na svoje si prídu aj zberatelia výtvarného umenia v stánkoch s olejomaľbami a obrazmi. Na vianočný stôl sa budú dobre vynímať tradičné črpáky, adventné vence, ako tiež rôzne vianočné ozdoby.

Potešte svojich blízkych a zájdite na jarmok, ktorý sa už tradične koná na Námestí gen. M. R. Štefánika, na ulici Boženy Němcovej. Stánky nájdete aj na časti ulice Malinovského, ako aj na Švermovej po Laskomerského u­licu.

Počas celého jarmoku si pochutíte na tradičných jarmočných dobrotách. V sobotu 29. novembra od 9. hodiny začne hlavný program Tradičného gazdovského dvora so zabíjačkou, ľudovou muzikou a kapustnicou.

Sprievodný kultúrny program na sobotu 29. novembra

  • 9.00 – 10.15 Kučeravý javor z P. Polhory
  • 10.30 – 11.30 Krnohári Brezno
  • 10.00 – 11.00 Malá dychová hudba Mostárenka
  • 11.30 – 12.30 Veselí chlapci z Horehronia
  • 12.30 – 13.30 Pančíkovci z Čierneho Balogu

Viac nájdete na webovej stránke mesta Brezno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jarmok #Brezno