Retro autobus v Poprade medzi najlepšími v cestovnom ruchu

Štýlový dvojposchodový autobus určený turistom i obyvateľom Popradu na spoznávanie mesta zaradili medzi top produkty cestovného ruchu v Prešovskom kraji. Agentúru SITA o tom informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

25.12.2014 06:00
Poprad Foto:
Poprad zaradil retro autobus v rámci MHD. Slúži na spoznávanie histórie i súčasnosti Popradu a jeho mestských častí. /ilustračná foto/
debata (2)

Linka MHD č. 8 s názvom Objav Poprad/Discover Poprad je jednou z nominovaných na ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu PSK v kategórii Produkt.

Fotografiu autobusu a viac informácií o popradskej linke nájdete na webovej stránke mesta Poprad

Štýlový retro doubledecker uviedlo do prevádzky mesto Poprad v spolupráci so SAD Poprad v júli tohto roka. Ide o linku v rámci MHD, ktorá slúži na spoznávanie histórie i súčasnosti Popradu a jeho mestských častí. Turisti, ako aj Popradčania, sa ním môžu previezť cez časti Veľká, Spišská Sobota, Matejovce a časť centra.

Súčasťou obhliadky je sprievodné slovo audiosprievodcu v slovenskom a v anglickom jazyku. Cestujúci počas 45 minút vzhliadnu najzaujímavejšie pamätihodnosti v meste a jeho jednotlivých častiach. Cestovné na linke je rovnaké ako v MHD, pri platbe v hotovosti je to 0,70 eura, v prípade platby čipovou kartou 0,50 eura.

Medzi ďalšími nominovanými na ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu PSK je napríklad aj Tatranský ľadový dóm, ktorý vyrástol na Hrebienku počas zimnej sezóny 2013/2014, či zdramatizovaná nočná prehliadka Kežmarského hradu s názvom Krvavé dejiny 2014 v podaní experimentálneho divadla Ex Teatro.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #autobus #Poprad #cestovný ruch #Prešovský samosprávny kraj