Turisti na Liptove cestujú skibusom zadarmo

Až do konca zimy môžu návštevníci liptovského regiónu bezplatne cestovať do najväčších lyžiarskych stredísk, miestnych akvaparkov a kúpeľov. Informovala o tom Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov. Turisti by takto mohli ušetriť čas aj peniaze.

05.01.2015 15:00
Jasna, Nizke Tatry, zima, hory, lyziar, lyze, Foto:
Počas minulej zimnej sezóny najvyťaženejšia linka skibusu viedla do strediska Jasná Nízke Tatry.
debata

Populárny autobus SKI & AQUA preváža návštevníkov regiónu bezplatne už tretí rok. Ako cestovný lístok im slúži platný skipas, GoPass alebo Liptov Region Card, ktorú dostávajú hostia v zmluvných zariadeniach. Podľa Bartkovej si dovolenkári za uplynulé roky zvykli na komfort, ktorý im ponúka pobyt v zime na Liptove. „Spojenie vody a lyží sa osvedčil a podľa vzoru vyspelých alpských stredísk sme sa rozhodli v projekte bezplatnej dopravy medzi jednotlivými strediskami pokračovať,“ uviedla riaditeľka OOCR Región Liptov. Aby sa turisti mohli odviezť zdarma, musia na Liptove stráviť aspoň jednu noc.

Autobus na hlavnej trase prepája strediská Jasná, Malinô Brdo, Bešeňová, Tatralandia, Lúčky, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Demänová. Oproti minulému roku pribudli zastávky v Liptovskom Trnovci a v Bodiciach. K dispozícii sú aj večerné spoje medzi Podbrezinami v Liptovskom Mikuláši a Jasnou.

Bezplatný SKI & AQUA BUS prevádzkuje OOCR Región Liptov vďaka dotácii z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Počas minulej zimnej sezóny možnosť bezplatnej dopravy využilo viac ako 70-tisíc turistov. Najvyťaženejšia linka viedla do strediska Jasná Nízke Tatry.

Cestovný poriadok autobusu SKI & AQUA BUS

Ski & Aqua Bus premáva pravidelne od 25. decembra 2014, a bude premávať do 6. apríla 2015. Cestovný poriadok si môžete stiahnuť na webovej stránke Visitliptov.sk.

Zdroj: Visitliptov.sk

debata chyba
Viac na túto tému: #turizmus #skipas #Liptov #Liptov Region Card