Stredoslovenské múzeum pozýva na cestovateľské utorky v kaštieli

Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci so Stredoslovenským múzeom v Banskej Bystrici verejnosť pozývajú na stretnutia s cestovateľmi, na ktoré sa môžu návštevníci tešiť každý prvý utorok v mesiaci. Štvrtky a nedele potešia deti tvorivými dielňami a hravými prednáškami.

12.01.2015 15:00
Lesotho, Južná Afrika, dom, Foto:
Aj takéto domčeky môžete nájsť v juhoafrickom štáte Lesotho, o ktorom sa viac dozviete na cestovateľskom stretnutí 13. januára o 16:30 v Tihányiovskom kaštieli v Radvani.
debata

Róbert Roth 13. januára rozpovie o chudobnom Kráľovstve Lesothho v Južnej Afrike v prednáške Lesotho – čierne kráľovstvo. Podujatie sa uskutoční o 16:30 v Tihányiovskom kaštieli v Radvani.

Lesotho je vnútrozemský štát, ktorý sa rozprestiera na ploche 30 tisíc kilometrov štvorcových. Žije tam okolo dva milióny obyvateľov, z toho takmer polovica pod hranicou chudoby. Na väčšinu miest tejto hornatej krajiny sa dá dostať len na koni, pešo alebo pristáť vetroňom.

Ďalší cestovateľský utorok bude 3. februára. Ľudevít Košťov sa s poslucháčmi podelí o svoje zážitky z Ázie na prednáške pod názvom Potulky po Blízkom východe – cudzincov berú ako tučnú chodiacu peňaženku.

Štvrtky a nedele pre deti

Na svoje si prídu aj deti. Stredoslovenské múzeum si pre ne pripravilo pravidelné stretnutia pod názvom Múzeum pre najmenších, ktoré sa uskutoční každý štvrtok od decembra do marca od 9:30 do 10:30 v Tihányiovskom kaštieli v Radvani. Deti sa hravou formou oboznámia so životom živočíchov a rastlín.

Každú nedeľu sa môžu vaše ratolesti tešiť na tvorivé dielne zamerané vždy na inú tému. Dielne budú otvorené v Tihányiovskom kaštieli od 9. – 12. hod. od 13. – 17. hod., a v Thurzovom dome od 13. – 17. hodiny.

Viac informácií nájdete na webovej stránke Stredoslovenského múzea.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #cestovanie #Banskobystrický kraj #prednášky #tvorivé dielne