Za pohľad z balkóna Rómea a Júlie vo Verone si zaplatíte

Už čoskoro nebude možné pokochať sa zdarma pohľadom na slávny balkón, na ktorom mohla Shakespearova slávna hrdinka Júlia čakať na svojho Rómea. Talianske mesto Verona, ktoré každoročne láka státisíce turistov aj ako dejisko milostnej tragédie, sa totiž rozhodlo spoplatniť vstup na dvor domu, ktorý návštevníkom predstavuje ako sídlo fiktívnej rodiny Kapuletovcov.

15.01.2015 06:00
Verona, Taliansko, balkón, Rómeo, Júlia,... Foto:
Talianske mesto Verona sa rozhodlo spoplatniť pohľad z balkóna, ktorý považuje za dejisko Shakespearovej hry Rómeo a Júlia.
debata

Napriek tomu, že Shakespearova hra sa odohráva v existujúcom severotalianskom meste Verona, nemal autor na mysli žiadny konkrétny dom. Miestni však udržujú tradíciu a vyzývajú turistov, aby si pozreli dom Rómea a Júlie.

Slávny dom vo Verone

Za vstup do sídla Kapuletovcov návštevníci zaplatia šesť eur, a po novom sa bude vstupné vyberať aj za prehliadku dvora s balkónom a sochou Júlie. Zvedavcov bude tento pohľad stáť 2,5 eura. Balkón patrí k najväčším atrakciám Verony. Aj keď dom postavili dávno potom, čo vznikla dráma o nenaplnenej láske, každý rok si budovu pozrie asi 1,5 milióna ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Rómeo a Júlia #pamiatky #William Shakespeare #turizmus