Vysoké Tatry chcú prilákať viac rekreačných športovcov

Punc novej športovej destinácie a nielen zážitkovej má Tatrám prinavrátiť projekt Tatry v pohybe. Organizátori viacerých podujatí sa spojili s cieľom prilákať do slovenských veľhôr aj rekreačných športovcov. Ako agentúru SITA informovala riaditeľka Združenia cestovného ruchu (ZCR) Vysoké Tatry Lucia Dubielová, na tieto aktivity nadväzuje aj ďalší projekt s názvom 365 dní športu v Tatrách.

20.01.2015 06:00
vysoke tatry, turistika, cestovny ruch,... Foto: ,
Štrbské pleso je obľúbenou turistickou destináciou. Projekty Tatry v pohybe a 365 dní v Tatrách chcú rôznymi aktivitami do regiónu pritiahnuť viac rekreačných turistov.
debata

„Nápad vznikol minulý rok niekedy v lete, keď sme sa zišli s organizátormi podujatí, ktoré už tradične prebiehajú vo Vysokých Tatrách a v ich okolí. Rozhodli sme sa, že vytvoríme kalendár podujatí na celý rok,“ vysvetlila Dubielová. Tatry boli podľa nej oddávna športovou destináciou, marketing bol však smerovaný k inej klientele.

„Na Štrbské pleso chodia športovci stále, ale ide o to, aby sme pritiahli viacej tých rekreačných športovcov a ponúkli im možnosti, ako sa vyžiť v rámci nášho prostredia,“ povedala riaditeľka oblastného ZCR. Historicky sú podľa jej slov Vysoké Tatry nielen miestom kúpeľným, ale aj športovým. „Organizovalo sa tu množstvo významných medzinárodných podujatí, v ktorých organizácii by sme preto radi pokračovali. Akcie budú prístupné všetkým, bez ohľadu na vek a na stupeň výkonnosti a profesionality,“ vysvetlila riaditeľka ZCR Vysoké Tatry.

Projekt Tatry v pohybe je nový, no jeho súčasťou sú aj podujatia, ktoré majú v Tatrách dlhodobejšiu tradíciu. Spomedzi nových a najzaujímavejších uviedla Dubielová Majstrovstvá Európy v Nordic Walkingu naplánované na jún 2015. Ďalšie budú venované behu, cyklistike, golfu, skialpinizmu či bežeckému lyžovaniu.

Viacero aktivít sa pripravuje aj na obdobie mimo sezóny, keď sa v Tatrách podľa Dubielovej objavuje iný typ cieľovej klientely. Podobným projektom ako Tatry v pohybe je ďalší s názvom 365 dní športu v Tatrách. Vznikol s podobným zámerom. „V rámci neho chceme každý deň ponúknuť návštevníkom nejaký typ športu. Ide hlavne o outdoorové športy ako je Nordic Walking, behy, bežkovanie a podobne, ale súčasťou toho budú aj indoorové športy,“ dodala riaditeľka ZCR Vysoké Tatry.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Štrbské pleso #šport #turizmus #atraktívne podujatia