Bratislava: Veľtrh cestovného ruchu ožije exotikou aj hokejom

Na medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Bratislave sa od 30. januára do 1. februára predstaví 362 vystavovateľov z 22 krajín. Na veľtrhu tak budete mať možnosť porovnať si ponuky cestovných kancelárií a dozvedieť sa najzaujímavejšie cestovateľské tipy zo slovenských regiónov a zo zahraničia. Dvadsiaty prvý ročník ožije aj exotikou a hokejom.

28.01.2015 17:20
cestovateľka, žena s kufrom Foto:
Medzinárodný cestovateľský veľtrh vám od 30.1. - 1.2. predstaví slovenské regióny, okolité, ale aj vzdialené krajiny. Ilustračné foto.
debata

Partnerom podujatia je Moravskosliezky kraj, ktorý sa tento rok predstaví aj ako hostiteľské miesto Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Prvýkrát sa veľtrhu zúčastnia zástupcovia krajín Seychely a Spojených štátov amerických.

Veľtrh predstaví blízke aj exotické krajiny

Vystavovatelia budú zastupovať dvadsať krajín zo šiestich kontinentov. Európu zastúpi domáca krajina Slovensko a jej susedné krajiny Česko, Poľsko, Rakúsko, Maďarsko, ako aj obľúbené turistické destinácie Bulharsko, Chorvátsko či Taliansko, či mnohými neprebádané regióny Moldavska, Srbska a Čiernej hory.

Áziu bude reprezentovať Vietnam. Turecko priblíži krásy, ktoré spájajú európsky a ázijský kontinent. Ameriku návštevníkom predstavia Spojené štáty americké, Brazília, Dominikánska republika a Jamajka. Africkú exotiku do Bratislavy prinesú vystavovatelia z Egypta, Maroka, Namíbie, zo Seychel a Tuniska.

Na veľtrhu sa predstavia aj exotické krajiny z... Foto: SHUTTERSTOCK
ockovanie, slon, exotika Na veľtrhu sa predstavia aj exotické krajiny z amerického a afrického kontinentu. Ilustračné foto.

Česko v znamení ľadového hokeja

V Českej republike sa o niekoľko mesiacov uskutočnia Majstrovská sveta v ľadovom hokeji 2015. Moravskos­liezky kraj návštevníkom predstaví atraktívne miesta a gastronomické špeciality regiónu, ako aj informácie o blížiacom sa šampionáte. Jedným z hostiteľských miest bude aj mesto Ostrava. Fanúšikovia hokeja sa môžu tešiť na autogramiádu trénera Vladimíra Vůjtka, či na hokejových maskotov, králikov z klobúka, Boba a Bobka.

To najlepšie z kúpeľných oblastí

Na veľtrhu sa budú prezentovať mnohé kúpeľné regióny Slovenska, ktoré patria medzi naše prírodné bohatstvo. Záujemcovia si môžu niektoré liečebné procedúry ako masáže či magnetoterapiu vyskúšať na mieste. Medzi vystavovateľmi budú napr. Bardejovské kúpele, kúpele v Bojniciach, Červenom Kláštore, Dudinciach, Lúčkach, Sklených Tepliciach či Vyšných Ružbachoch.

Na veľtrhu bude bohaté zastúpenie kúpeľných... Foto: SHUTTERSTOCK
Kúpele, kupele Na veľtrhu bude bohaté zastúpenie kúpeľných miest zo slovenských a českých regiónov. Ilustračné foto.

Zážitky cestovateľov na fotografiách aj na plátne

Viac ako 150 krajín zo šiestich kontinentov môžete spoznať prostredníctvom filmov, prezentácií, fotografií a rozprávania cestovateľov na festivale Bubo bál – Camera obscura. Prírodné krásy sveta odhalí aj medzinárodne uznávaný fotograf Filip Kulisev. Rozhovor s ním si môžete prečítať na Pravda.sk v článku Výstava fotografií Filipa Kuliseva: Krásy planéty, aké ste ešte nevideli.

Vstup na veľtrh

Medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour sa uskutoční v priestoroch bratislavskej Incheby od 29. januára do 1. februára, pričom štvrtok a piatok do 13. hod. sú určené odbornej verejnosti. Veľtrh bude verejnosti prístupný v piatok od 13 – 18. hod., v sobotu od 9. – 18. hod., a v nedeľu od 9. – 17. hodiny. Vo výstavných priestoroch sa cez víkend predstavia aj výstavy zamerané na fitness, poľovníctvo a gastronómiu.

Základné vstupné na podujatie bude 6 eur, zľavnené pre študentov a dôchodcov 4 eurá. Viac informácií nájdete na webovej stránke Incheba.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #cestovný ruch #svet #turizmus #Bratislavský kraj #veľtrh