Tatry lákajú na vysvietené sochy, predĺžili prevádzku lanovky

Prevádzkový čas pozemnej lanovky z Tatranskej Lomnice na Hrebienok vo Vysokých Tatrách je v týchto dňoch predĺžený. Práve v podvečerných hodinách ľudí na Hrebienok lákajú vysvietené sochy, ktoré vytvorili súťažiaci počas medzinárodných majstrovstiev v tesaní ľadových sôch a tiež Tatranský ľadový dóm.

06.02.2015 10:20
VYSOKÉ TATRY: Tatranský ¾adový dóm Foto: ,
Tatranský ľadový dóm a ľadové sochy si môžete pozrieť do 19:30. Utorok, piatok a sobotu je tento čas predĺžený až do 21:00.
debata

Ako ďalej agentúru SITA informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská, takýto špeciálny prevádzkový čas je predbežne stanovený do 15. februára.

Kým v predchádzajúcich týždňoch sa ľudia mali šancu dostať na Hrebienok do 16:30, po novom je posledná jazda lanovky o 19:00. Upravená je tiež prevádzka Tatranského ľadového dómu a osvetlenia ľadových sôch, návštevníci si ich môžu pozrieť do 19:30. Trikrát do týždňa je tento čas predĺžený až do 21:00. Ide o utorok, piatok a sobotu, keď je v prevádzke osvetlená sánkovacia dráha v rámci štandardnej nočnej sánkovačky na Hrebienku. Okrem sánkovačky si tak návštevníci Hrebienka môžu vychutnať aj pohľad na osvetlené sochy.

Podľa Maťašovskej sa prípadné ďalšie predĺženie prevádzky lanovky a atrakcií na Hrebienku aj po 15. februári prehodnotí. Všetko záleží od stavu ľadových sôch a samotného počasia. To nateraz tridsiatke sôch praje. Zo 47 ton ľadu ich vytvorili ľadoví sochári z desiatich krajín sveta. Stojí medzi nimi napríklad ľadový Manhattan, katedrála Notre Dame či socha Pištu Lakatoša.

debata chyba
Viac na túto tému: #lanovka #Vysoké Tatry #Tatranská Lomnica #Hrebienok #ľadové sochy #atrakcie