Redfordov splnený sen v lone majestátnej prírody láka turistov

"Sundance Mountain Resort" v štáte Utah očarí svojou jednoduchosťou. Hlavné slovo má príroda.

25.02.2015 00:00
Timpanogos Foto:
Sundance Mountain Resort sa nachádza v pohorí Timpanogos v Rocky Mountain v štáte Utah.
debata (2)

Úpätie pohoria Timpanogos v Rocky Mountain ponúka priam rozprávkové scenérie. A uprostred nich, v obklopení mohutných ihličnanov, je ukrytý apartmánový komplex Roberta Redforda. Hollywoodska legenda si zrealizovaním strediska „Sundance Mountain Resort“ splnila svoj veľký sen v lone drsnej, no zároveň až božsky dokonalej prírody.

Ako sa Redford v niekoľkých rozhovoroch vyjadril, želal si vytvoriť pre ľudí miesto, kde sa zbavia mestského stresu, zabudnú na každodenné starosti, „vypnú“ a najmä, opäť pocítia prírodu. Preto netreba očakávať ani len náznak Hollywoodu, možno len počas večerov, kedy sa premietajú filmy.

Sundance Mountain Resort sa nachádza v pohorí... Foto: SHUTTERSTOCK
Timpanogos Sundance Mountain Resort sa nachádza v pohorí Timpanogos v Rocky Mountain v štáte Utah.

Samotný rezort je spojený s prírodou. Kto by hľadal izbu s klimatizáciou, nepochodil by. Ale aj na menšie nepohodlie človek zabudne, ak sa pozrie z okna svojej izby. Majestátne pohorie dýcha svojím životom a návštevníci si tento dych môžu vychutnávať počas všetkých štyroch ročných období.

Počas leta rezort ponúka svojim hosťom oddych pri rybačke, pešej turistike či prechádzky na koňoch. Zima patrí jednoznačne lyžiarom. Okrem toho sa návštevníci môžu prihlásiť na rôzne umelecké dielne, vychutnať si sezónne divadelné predstavenia či koncerty.

Na stránke rezortu sa návštevníkom prihovára aj sám Redford: „Pre nás bude Sundance navždy snom. To, čo tu vidíte či cítite, je starostlivo pestovaný sen.“

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Redford #Sundance Mountain Resort"