Milujete hry? Zamierte do Popradu

Víkend patrí najväčšiemu podtatranskému festivalu hier.

07.03.2015 05:00
Poprad Foto:
Necháte sa zlákať Popradom?
debata

Víkend pod Tatrami bude patriť spoločenským hrám, atrakciám a zábave v popradskej Aréne. Najväčší podtatranský herný festival FestHry Poprad 2015 sa uskutoční už po tretíkrát. Od piatku 6. marca do nedele 8. marca si návštevníci festivalu môžu vyskúšať známe i menej známe hry, pripravený je aj kultúrny program.

"Festival hier a zábavy je prioritne pripravovaný pre to, aby sme dostali na jedno miesto rodičov a deti a vytvorili im príjemné podmienky na spoločne trávený čas, a to napríklad pri spoločenských hrách. Utužia sa tak vzájomné vzťahy, vytvárame na to dobrý priestor,“ povedal Iró. Všetky hry budú mať svojho animátora. Ten prítomným vysvetlí, ako sa hra hrá a účastníkom pomôže rozbehnúť sa. Potom si ju už môžu hráči zahrať sami. Počas podujatia, ktorého spoluorganizátorom je aj mesto Poprad, na návštevníkov čakajú viaceré kultúrne aktivity či vystúpenia detí.

V sobotu pre deti vystúpi Dorotka z Fidorkova a v nedeľu čaká na návštevníkov turnaj v hrách Speed Cups a Splendor. Festival bude verejnosti prístupný v piatok od 15:00 do 20:00, v sobotu od 14:00 do 20:00 a v nedeľu od 14:00 do 19:00.

Organizátori tretieho ročníka festivalu očakávajú, že aj tentokrát ho navštívi veľa ľudí. S podujatím začínali pred rokmi v Trnave, potom ho chceli dostať aj do iných končín v rámci Slovenska. Výber padol na mesto Poprad, ktoré im vyšlo v ústrety aj v predošlých rokoch. „Počet účastníkov sa pohyboval okolo tri až tri a pol tisíca. Myslím si, že sme na ľudí urobili pozitívny dojem. Sú nadšení takýmto priestorom na spoločné trávenie voľného času,“ skonštatoval Iró.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #Poprad #FestHry Poprad 2015