Čo môže čínskych turistov prilákať na Slovensko? Čistý vzduch a nákupy

Zdravotné prechádzky v lese, vzduch, ktorý je priehľadný – pre nás samozrejmosť, pre Číňanov hotový poklad. Slovensko svojou turistickou ponukou zabodovalo na medzinárodnom veľtrhu COTTM v Pekingu. Obyvateľov najľudnatejšej krajiny zaujala najmä naša krásna a čistá príroda a pestrá paleta možností aktívneho oddychu v krásnych prírodných scenériách.

29.04.2015 07:00
Čínski, turisti, Thajsko, Foto: ,
Čínski turisti.
debata (1)

„Slovensko s panenskou prírodou a vybudovanými turistickými trasami je pre nás veľmi zaujímavou destináciou. Znečistenie našich miest je alarmujúce a čerstvý vzduch je čoraz vzácnejší. Prekvapilo ma obrovské množstvo lesov a pestrá ponuka aktivít pre rekreačných športovcov,“ povedal Sarah Qiu z odborného časopisu Travel Weekly China.

Číňania si na dovolenke chcú vyčistiť pľúca

Číňanov udivilo, že lesy pokrývajú až 40 percent slovenského územia. Pri neveľkej rozlohe našej krajiny to v podstate znamená zeleň na dosah bez ďalšieho cestovania. A takáto predstava im je naozaj vzdialená.

K atraktivite Slovenska z ich pohľadu tiež prispieva bohatá ponuka značených turistických a cyklistických ciest rôznej náročnosti.

Obyvatelia ázijských krajín milujú tiež technické novinky. Informácie o mobilných aplikáciách s mapami a programom na Slovensku ich teda veľmi potešili.

Nepohrdnú ani dobrými nákupmi

Číňania sú známi aj svojou láskou k nakupovaniu. Horský vzduch počas svojho pobytu radi na chvíľu vymenia za moderné klimatizované obchodné centrá s ponukou kvalitných brandov.

Značkový tovar je v Číne nesmierne drahý, ak ho nakúpia v Európe, vyjde ich lacnejšie a nakupovanie spoja so zážitkami, dovolenkou a spoznávaním nových miest.

„Oslovilo ma viacero moderných obchodných centier v Bratislave, dokonca aj spojených s luxusnými hotelmi. To je zaujímavá ponuka, ktorá môže pritiahnuť na Slovensko viac Číňanov so záujmom o nakupovanie v príťažlivej destinácii,“ dodáva Virginia Sun z časopisu Traveler Magazine.

China Outbound Travel & Tourism Market (COTTM)

COTTM je jediný veľtrh v Číne, ktorý je určený iba zástupcom odbornej verejnosti a médií. Tento rok v apríli sa na ňom zúčastnilo viac ako 3 000 zástupcov cestovných kancelárií a touroperátorov.

Ponuku predstavilo 380 vystavovateľov z viac ako 60 krajín a regiónov. Medzi nimi aj Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR), ktorá hodnotí veľtrh úspešne a v čínskom trhu vidí veľký potenciál.

„Podľa našich prieskumov sú čínski turisti celosvetovou jednotkou vo výške výdavkov na cestovanie a Európa je pre nich veľmi príťažlivá destinácia. Na čínskom trhu budeme aktívne pôsobiť aj naďalej. V tomto roku pripravujeme v spolupráci s partnermi z krajín V4 prezentačnú cestu po siedmich najvýznamnejších čínskych mestách. V októbri navštívi krajiny V4 skupina novinárov z online médií,“ uzavrela Marta Kučerová, generálna riaditeľka SACR.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Slovensko #Čína #znečistenie #SACR #nákupné centrum #lesy #Číňan #vzduch