Čína otvorila nad roklinou najdlhší sklenený vyhliadkový mostík

Kráčate nad priepasťou, vpredu úchvatný výhľad a pod nohami hlbočina až z toho naskakuje husia koža a vy neviete, čo skôr – upokojovať roztrasené kolená, či obdivovať tú nádheru? V juhozápadnej Číne otvorili údajne najdlhšiu vyhliadkovú sklenenú lávku na svete a tento dvadsaťsedemmetrový chodník s panoramatickými vyhliadkami skutočne nie je nič pre tých, ktorí trpia závratmi.

02.05.2015 07:00
debata (3)

Mostík v tvare podkovy vybieha priamo nad údolie vo výške 700 metrov nad zemou a keď sa po ňom prejdete, máte pocit, akoby ste kráčali vzduchom.

Chodník v Čchungčchingu, v národnom parku Lungkang, vraj svojou dĺžkou pokoril aj sklenený mostík vo Veľkom kaňone v Arizone, a to o päť metrov. Jeho názov v čínštine znamená „koniec mrakov“.

Lávka pojme až 200 turistov, ale vedenie parku obmedzilo počet návštevníkov na 30, aby si vraj pohodlne užili vyhliadku. Vstupné vyjde na 60 jüanov (necelých 9 eur) a odvážlivci môžu stráviť na chodníku pol hodiny.

Mostík vraj vybudovali tak, aby odolal zemetraseniu až o sile osem stupňov a aby vydržal aj tajfúny. Výstavba stála v prepočte približne 5 miliónov eur.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #chodník #výhľady