Čakanie na vlak si v Bratislave skrátite cestopismi

V čakárni bratislavskej Hlavnej stanice bude cez letné prázdniny cestovateľská knižnica. Ako informovala Zuzana Duchová z projektu Salónik, samoobslužnú knižnú poličku, aká býva na letných festivaloch či iných kultúrnych podujatiach, otvoria v utorok 30. júna o 16:00.

29.06.2015 14:00
debata

„Naša knižnica sa od podobných projektov líši tým, že bude ponúkať hlavne cestovateľskú literatúru, cestopisy, mapy či bedekre, ale nebránime sa ani kvalitnej literatúre iného druhu,” uviedla Duchová s tým, že knižnicu môžu ľudia navštíviť počas celých prázdnin v rámci otváracích hodín čakárne na prvom poschodí. Projekt Salónik na nej spolupracuje so Železnicami Slovenskej republiky.

Na otvorení budú spisovateľ a riaditeľ knižnice Goetheho inštitútu Michal Hvorecký, poetka a redaktorka Mirka Ábelová, František Malík, Peter Michalík a ďalší organizátori bratislavského knižného festivalu BRaK. Do knižnice prispejú knihami.

„Dúfame, že postupne sa budú pripájať aj ďalšie osobnosti slovenského literárneho života a najmä, že knižnicu príjme cestujúca verejnosť,“ hovorí Duchová.

Okrem Hlavnej stanice v Bratislave je podobná polička aj na železničnej stanici v Trnave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #hlavná stanica #knižnica #cestopisy