Zvieracím cestovateľom otvoria na letisku JFK v New Yorku luxusný terminál

Špeciálny a komfortne vybavený terminál pre zvieracích pasažierov vybuduje newyorské Kennedyho letisko, ktoré je jedným z najväčších dopravných uzlov v USA. Podľa správy denníka The New York Daily News nebude odbavovacia hala pre kravy, kone alebo psy v ničom zaostávať za obdobným zariadením pre ľudí. Ročne podľa štatistík Kennedyho letisko odbavuje 70-tisíc kusov zveri.

26.07.2015 07:00
Kennedyho letisko, JFK, New York, letisko,... Foto:
Pre psy sa vyhradia luxusné koterce s televíziou alebo bazén v tvare ohlodanej kosti.
debata

Dobytok si napríklad čakanie na svoj spoj môže skrátiť pobytom v klimatizovaných stajniach so sprchami, pre psy sa vyhradia luxusné koterce hotelového typu s veľkoplošnou televíziou alebo bazén v tvare ohlodanej kosti. Projektanti nezabudli ani na tučniaky, ktoré vraj majú vyššie nároky na súkromie.

Do vôbec prvého zvieracieho letiskového terminálu na svete bude zrejme svojich miláčikov odkladať len veľmi bohatá klientela, ktorá bude chcieť pre svoj zvierací sprievod len to najlepšie, vysvetlilo letisko The New York Daily News. Preto sa bude snažiť zabezpečiť vysokú kvalitu ponúkaných služieb.

Celodenná veterinárna pohotovosť a karanténna... Foto: SITA/AP
Kennedyho letisko, JFK, New York, letisko, zvieratá, cestovanie, vizualizácia Celodenná veterinárna pohotovosť a karanténna služba budú samozrejmosťou.

Letecká preprava zvierat nie je práve najlacnejšia – pohodlná cesta psa z New Yorku do Londýna môže stáť so všetkými poplatkami až okolo tisíc eur, letenka pre kone môže vyjsť aj na desaťnásobok.

Náklady na vybudovanie odbavovacej haly vyjdu na 48 miliónov dolárov (asi 44 miliónov eur) a hotová má byť na budúci rok. Celodenná veterinárna pohotovosť a karanténna služba budú samozrejmosťou, rovnako ako nepretržitý dohľad špeciálnym kamerovým systémom. K dispozícii budú tiež masážne služby, pedikúra a toalety prispôsobené intímnym potrebám jednotlivých druhov zveri.

Dobytok si čakanie môže skrátiť pobytom v... Foto: SITA/AP
Kennedyho letisko, JFK, New York, letisko, zvieratá, cestovanie, vizualizácia Dobytok si čakanie môže skrátiť pobytom v klimatizovaných stajniach so sprchami.

Personál terminálu je pripravený prijať aj menej bežné exempláre vrátane leňochodov, afrických hyen alebo exotického vtáctva, ktorých majitelia z newyorského letiska často mieria na výstavy v USA alebo inde vo svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #psy #New York #Zvieratá #dobytok #JFK