Babie leto láka do Vysokých Tatier, schodné sú ešte všetky cesty

Vo Vysokých Tatrách v týchto dňoch vládne babie leto. Turistická sezóna tam naďalej pokračuje bez obmedzení. Do zimnej uzávery sú prístupné všetky chodníky, vrátane tých, ktoré vedú do vysokohorských terénov.

19.09.2015 07:00
Vysoké Tatry Foto:
Vysoké Tatry sú počas babieho leta ako stvorené na túru.
debata (2)

Vďaka priaznivému počasiu si návštevníci veľhôr môžu vychutnať turistické chodníky po dolinách, výstupy na tatranské chaty, cesty k najkrajším tatranským plesám, tatranské vrcholy či dvojtisícové štíty, prechody cez tatranské sedlá, aj fascinujúci svet zvierat a rastlín. Ako ďalej informovala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry, po lete klesli o 30 percent aj ceny pobytov.

Na svoje si v týchto dňoch vo Vysokých Tatrách prídu všetky vekové kategórie, zdatní turisti aj tí menej nároční. „Zavládlo ideálne obdobie na turistiku. Jeseň na horách je typická stabilnejším počasím, ďalekými výhľadmi, nepreplnenými horskými chodníkmi, väčším pokojom aj poklesom cien oproti letu,“ uviedla Maťašovská.

Aktuálna sezóna je podľa jej slov ideálna najmä pre rodiny s neškolopovinnými deťmi, pre seniorov i pre všetkých tých, ktorí si chcú užiť farebnejšie Tatry. Medzi najobľúbenejšie lokality pre turistov patrí Hrebienok, odkiaľ môžu podnikať ľahšie či náročnejšie turistické výlety, a Skalnaté pleso.

„Na Skalnaté pleso sa môžu lanovkou vyviesť v podstate aj neturisti a vo výške 1751 m n. m. načerpať sily. Deti môžu využiť interiér detského parku Kamzíkovo, kde sa skvele zabavia, a kde sa môžu uchýliť v prípade zmeny počasia,“ doplnila Maťašovská.

Návštevníci, ktorí si chcú Vysoké Tatry vychutnať na dvoch kolesách, môžu využiť viac ako 300 km značkovaných cyklistických trás. „Či už sem turisti prídu na víkendy, alebo na dlhšie obdobie, okrem turistiky ponúkajú naše hotelové zariadenia wellness služby a oplatí sa navštíviť aj popradský akvapark s novým wellnessom,“ dodala výkonná riaditeľka miestnej OOCR.

Aj počas jesene môžu návštevníci Tatier využiť regionálnu kartu Tatry Card. Okrem iného umožňuje bezplatnú dopravu na električke a zubačke, hostia v regióne tiež vďaka nej automaticky získavajú horské poistenie na celý pobyt. Využiť môžu aj viacero zliav, cenovo výhodnejšie sa majitelia Tatry Card dostanú napríklad na Lomnický štít či do múzeí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #babie leto