Najpodivnejšie turistické atrakcie. Kvôli tomu tam ľudia cestujú?

Keď tradičné miesta záujmu turistov ako historické budovy alebo múzeá starobylých artefaktov začnú nudiť, cestovatelia hľadajú nové a nezvyčajné zážitky. Skúšajú na vlastnej koži peklo, ochutnávajú sušené rezance alebo sa šplhajú na obrí ananás.

21.10.2015 07:00
debata (1)

Inferno

Pri vchode do tejto figurálnej exhibície víta nápis „Vitajte v pekle“, ktorý dokonale vystihuje podstatu všetkých kompozícií. Záhrada detailne stvárňuje utrpenie hriešnikov ako trest za všetky zlé skutky, ktorých sa počas života dopustili. Nechýba napichovanie, pitvanie či varenie, a tak nie len domáci Thajčania, ale aj zahraniční turisti odchádzajú z pekelnej výstavy prinajmenšom zarazení a odhodlaní konať od teraz viac dobra.

Dom hore dnom

Aké by to bolo pozerať sa na svet z perspektívy pavúka, ktorý lezie po strope? Všetko sa bude zdať naopak, stoličky visia, luster vzpriamene trčí nahor… Podobné pocity si užívajú návštevníci čínskeho mestečka Fengjing, ktoré sa rozhodlo postaviť svojrázny rodinný dom, v ktorom je všetko presne na svojom mieste, akurát otočené o 180 stupňov.

Osada trpaslíkov

Tieto záhradné sadrové postavičky, ktoré pravidelne prichádzajú a vychádzajú z módy, si našli svojich fanúšikov. Vyše tisíckou exemplárov sa môže pochváliť britská Gnome Reserve, v ktorej si obdivovatelia prezerajú škriatkov, trpaslíkov, raráškov, piadimužíkov a zmokov od výmyslu sveta. Turistom tam dokonca požičajú špeciálne obleky podobné škriatkovským outfitom, aby lepšie zapadli.

Múzeum rezancov

Akúkoľvek prísadu zvestoval obal, chutili skoro rovnako, ale aj tak boli počas školských liet nenahraditeľným spoločníkom na mnoho večerov. Venovať im však osobitnú výstavu? Japonské múzeum sa rozhodlo vzdať poctu Momofuku Andovi a jeho instantným rezancom, ktoré pozná celý svet. Návštevníci si tu môžu prezrieť repliku domu, kde Momofuku prišiel na myšlienku instantnej kuracej japonskej rezancovej polievky, dozvedieť sa, ako sa jedia jeho špeciality v jednotlivých krajinách a tiež, samozrejme, je tu pripravená ochutnávka všetkých druhov.

Plejáda falusov

Islandské paleontologické múzeum sa môže pochváliť vskutku unikátnou zbierkou viac ako 200 vzoriek samčích orgánov azda všetkých cicavcov v krajine. Kto túži vidieť napríklad veľrybiu pýchu uskladnenú v pohári, toto je to pravé miesto.

Carhenge

Podobnosť s názvom najstarších slnečných hodín Stonehenge nie je čisto náhodná. Moderná obdoba kamennej stavby, ktorú zostavil zo starých áut ako poctu svojmu otcovi umelec Jim Reinders, sa nachádza v americkej Nebraske. Tridsaťosem klasických vozidiel natrel kreatívec nasivo a usporiadal ich v rovnakom pomere a rozostupe ako sa týčia skaly britskej pamiatky.

Maxiananás

Prečo by sa niekto mal kochať výhľadom na okolie z klasickej vyhliadkovej veže, keď na to môže rovnako dobre využiť aj ozrutný 17 metrov vysoký sklolaminátový ananás? To si zrejme povedali obyvatelia JAR a postavili obrie ovocie. Turisti si tak vychutnajú panorámu krajiny a potom si pozrú film venovaný prezentácii poľnohospodárskej činnosti zameranej na pestovanie ananásov v oblasti. Prehliadku zakončí nákup sladkého džemu či zaváranín.

Vaňa vína

Hroznový nápoj je nielen chutný, ale má vraj aj omladzujúce účinky na telo. Kúpele Yunessun sú súčasťou japonského zábavného parku a každý rok na 12 dní ponúknu turistom možnosť užiť si tento nezvyčajný kúpeľ. A komu by víno nevyhovovalo, môže sa vykúpať v zelenom čaji, saké či káve.

Zdoj: Cntraveler.com, Dailymail.co.uk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #atrakcie