Ekotopfilm – Envirofilm bude aj v Kežmarku a Spišskej Novej Vsi, zastavte sa

Celoročný a celoslovenský festival Ekotopfilm – Envirofilm, ktorý putuje po desiatkach miest na Slovensku, zavíta aj do Kežmarku či Spišskej Novej Vsi. S rôznymi dokumentárnymi filmami, z ktorých mnohé sa dočkali významných ocenení, sa návštevníci kina Iskra v Kežmarku budú môcť zoznámiť 18. novembra.

15.11.2015 15:00
kino Foto:
Celoslovenský festival ponúkne aj ocenené dokumentárne filmy i diskusie.
debata

V Spišskej Novej Vsi budú môcť diváci navštíviť festival s dlhoročnou tradíciou o dva dni neskôr, 20. novembra. Organizátori festivalu sa postarali o to, aby sa do miest dostali najlepšie filmy, ktoré sa premietali počas súťažnej časti Ekotopfilmu – Envirofilmu v Bratislave a Banskej Bystrici.

V Kežmarku sa pútavý program začne 18. novembra o 17:30 premietaním filmu s názvom Púť vody. „Ak namiesto filmov Kežmarčania obľubujú diskusiu, nemali by si nechať ujsť besedu s názvom Tatranská príroda o 18:00. Spolu s milovníkom prírody, lesníkom a ochrancom zvierat Jurajom Ksiažekom môžu diskutovať o jeho aktivitách a dozvedia sa, čo môžu sami urobiť pre ochranu prírody,“ priblížil Boris Švirloch z kina Iskra.

Prednáška bude spojená s výstavou fotografií, modelov zvierat a projekciou. Ďalší film s názvom Kosatky dravé – Plutvy prinášajúce zmenu si budú môcť Kežmarčania pozrieť o 19:00, nasledovať bude o 20:05 film Tajomstvá z úľa a o 21:00 snímka s názvom Brazília – na každej kvapke záleží.

V takmer rovnakých časoch odohrá tie isté filmy aj kino Mier v Spišskej Novej Vsi v piatok 20. novembra. Posledný film o Brazílii ponúkne divákom o 21:05. Ako informoval riaditeľ Mestského kultúrneho centra v Spišskej Novej Vsi Emil Labaj, festival ponúkne besedu na tému Ekológia a ekologická osveta o 18:00.

S návštevníkmi festivalu budú diskutovať riaditelia miestnych firiem ako aj vedecký pracovník ústavu ekológie Slovenskej akadémie vied Miroslav Saniga. Vstup na Ekotopfilm je v oboch mestách pre všetkých návštevníkov voľný.

Ekotopfilm je so svojou 42. ročnou tradíciou najstarším podujatím svojho druhu na svete. Vytvoril viac ako päťtisíc partnerstiev vo viac ako 58 krajinách sveta a je najväčším festivalom svojho druhu v rámci Slovenska. Navštívilo ho viac ako jeden milión návštevníkov. V problematike trvalo udržateľného rozvoja sa mu podarilo spojiť na jednej platforme verejný, súkromný a tretí sektor.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #kino #dokumentárne filmy #Ekotopfilm-Envirofilm 2015