Letecká spoločnosť zváži nápad 8-ročného chlapca, ako hľadať zmiznuté stroje

Malý Benjamin Jensen z amerického štátu Utah navrhol, aby sa lietadlá vybavili obrovskými oranžovými balónmi s vysielačmi. Tie by po potopení havarovaného lietadla do oceána vyplávali na hladinu, a tak upozornili pátracie skupiny.

23.11.2015 13:00
debata (9)

Chlapec, ktorého rodičia sú leteckí veteráni, poslal svoj náčrt s nápadom vedeniu spoločnosti Delta Airlines. Viceprezidentovi pre bezpečnosť a ochranu Johnovi E. Laughterovi sa nápad zapáčil a Benjaminovi okamžite odpísal, že sa ním odborníci budú zaoberať.

Chlapec bol vždy fanúšikom lietadiel, pretože vyrastá v rodine, ktorá je s lietaním spätá. Zaujímajú ho najmä konštrukčné riešenia vojenských lietadiel. Raz pri sledovaní televízneho programu o leteckých katastrofách a hľadaní stratených strojov, vrátane príbehu o nešťastnom malajzijskom lete MH370, mu v hlave skrsol nápad, ako by sa dali havarované lietadlá pod vodou ľahšie nájsť. Svoj plán teda načrtol a s pomocou mamy Laury Treider odoslal Delte.

Neónovooranžové balóny by podľa malého vynálezcu moli mať na spodku záťaž, aby sa ľahko neodplavili preč. Zároveň by mali byť vyrobené z tvrdej ťažšej gumy, aby odolali aj väčšiemu tlaku a tiež aby sa nevzniesli do vzduchu, ale ostali plávať na hladine.

Keď Benjaminovi onedlho prišla odpoveď od vedúceho bezpečnosti Laughtera, bol úprimne prekvapený. Celé tímy ľudí pracujú na riešení problémov ako napríklad sledovanie a vystopovanie havarovaných lietadiel v moriach. Napriek tomu si spoločnosť jeho náčrt a popis nielen prečítala, ale veľmi sa jej aj pozdával!

Laughter chlapcovi okrem ďakovného listu priložil do balíčka tiež dva modely lietadiel a ďalšie darčekové predmety, ktoré mu vraj pomohol vybrať jeho vlastný, rovnako starý syn.

Zdroj: Dailymail.co.uk, Foxnews.com

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #vynálezca #lietadlá #letecká havária #Delta Airlines #MH370