Keď sa realita prelína so snom. Sú tieto miesta ozaj skutočné?

Či sa na ne pozeráte na obrázku, alebo ste tam naživo - stále máte pocit, že sa vám sníva. Niektoré miesta našej planéty sú jednoducho neuveriteľne krásne.

20.12.2015 07:00
Rakotzbrücke (most Rakotz), Kromlau, Nemecko,... Foto:
Rakotzbrücke (most Rakotz), Kromlau
debata

Rakotzbrücke (most Rakotz), Kromlau, Nemecko

Azalea a Rhododendron Park v nemeckom Kromlau je vyše 80-hektárový park, teda najväčší v Sasku, ktorý vznikol v 18. storočí. Most, ktorý vyzerá priam ako vytesaný zo stredoveku, sa datuje len do roku 1860. Pokiaľ hladinu rieky Rakotzsee nenarúša vietor, dokonale odráža oblúkový most, a tak vzniká ilúzia kruhu. Park je tiež bohatý na rastliny aj ďalšie architektonické zaujímavosti.

The Dark Hedges, Severné Írsko

Túto nádhernú bukovú aleju vysadila v 18. storočí rodina Stuartovcov. Chceli urobiť dojem na svoje návštevy, ktoré prichádzali do ich sídla. Aj o dve storočia neskôr si stromy zachovali svoju majestátnosť a cesta sa stala jedným z najfotografo­vanejších miest v Severnom Írsku.

Oneonta Gorge, rieka Columbia, Oregon, USA

Americkí lesníci túto oblasť označili za chránenú vďaka mnohým unikátnym vodným a lesným rastlinám, ktorým sa tu mimoriadne darí. Rieka musí v rokline prekonávať rôzne prekážky, v prielomoch sa vytvorili štyri vodopády. Turisti nemajú prístup všade – jednak kvôli biotopom, ktoré by mohli ľudia poškodiť, jednak pre nebezpečenstvo zosuvu a pádu skalísk.

Les Hallerbos, Halle, Belgicko

Tento prastarý les je najočarujúcejší na jar, keď ho doslova obsypú modré zvončeky. Hallerbos, teda „Modrý les", je najvýznamnejšou a najrozsiahlejšou lesnou oblasťou medzi Zennom a Zoniënom. Les je medzi návštevníkmi obľúbený vďaka krásnemu fialovému kobercu zvončekov, ktoré kvitnú zhruba v polovici apríla. Stromy sekvojovce obrovské, ktoré sa týčia nad drobnými kvietkami, dotvoria magickú atmosféru.

Tunel lásky, Klevan, Ukrajina

Toto romantické miesto, ktoré zaujme zamilovaných svojou atmosférou aj samotným názvom, sa oplatí navštíviť na jar, keď je husto zelený, ale svoje čaro má aj zimná verzia. Vznikol však úplne neromanticky – vďaka fabrike v neďalekom meste Klevan, ktorá si koľajnice postavila na vozenie materiálu. Vlak však tadiaľto prechádza len sporadicky, a tak sa stromom nerušene podarilo vytvarovať svoje konáre do tvaru tunela.

Kvetový park Ašikaga, Ašikaga, Japonsko

Park je plný kvetov vistérie, ktoré sú v Japonsku, podobne ako sakura, mimoriadne obľúbené. Spomína sa v mnohých básňach a miestnych legendách, Japonci ju volajú fudži, podľa ich hory. Niet divu, že vistérii venovali celú obrovskú záhradu, ktorá sa rozprestiera už vyše 100 rokov na obrovskej ploche. Turisti sa prechádzajú pod gigantickým dáždnikom modrých kvetov, v tuneli bielych alebo žltých lupienkov.

Jaskyňa Trstinovej flauty, Guilin, Čína

Dych vyrazí svojím modrým svetlom. Škoda len, že steny jaskyne nežiaria vďaka kúzlam, ale osvetľujú ich úplne prozaické reflektory. Prírodná vápencová jaskyňa je viac ako 180 miliónov rokov stará. Svoje meno dostala podľa trstiny, ktorá rastie v okolí, a z ktorej sa dá vyrobiť piskľavá prírodná flauta.

Zdroj: Japan-guide.com; Discovernorther­nireland.com; Hallerbos.be; Placestoseeiny­ourlifetime.com; Cntraveler.com; Wikipedia.org

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Japonsko #Čína #USA #Severné Írsko #Belgicko #Ukrajina #Oregon