K službám! Na internete si môžete prenajať rozprávkové zámky (za príjemné ceny)

Chcete si na vlastnej koži vyskúšať, ako kedysi bývali kontesy, grófi, barónky, markízi, kniežatá či vojvodovia? Kasteláni a hradní páni si povedali, že vaše prianie je pre nich rozkazom a otvorili svoje honosné sídla aj pre bežných ľudí. Z ponuky portálu Airbnb si tak okrem bytov, domov či súkromných ostrovov môžete vybrať aj z bohatej palety zámkov a hradov.

02.04.2016 07:00
debata

Na inzertnom ubytovacom webe, cez ktorý majitelia nehnuteľností prenajímajú krátkodobé bývanie turistom, nájdete stredoveké škótske hrady, statky v čarovnom Toskánsku, ale aj írske strašidelné veže.

Kastrum Serravalle, Vittorio Veneto, Taliansko (160 eur za noc)
Bývalý vojenský tábor pre légie ponúka ubytovanie priamo vo veži. Spálňa v stredovekej pevnosti vo Vittorio Veneto má vlastnú terasu, jedáleň s výhľadom na Dolomity zlaté lustre.

Petrov hrad, Galway, Írsko (130 eur za noc)
Galway je podľa prieskumu vraj najpríjemnejšie mesto na svete. Leží asi tri hodiny cesty od írskej metropoly a ubytovať sa v ňom môžete napríklad aj v 600-ročnom stredovekom hrade. Z hornej panskej spálne vedú točité schody do streleckej vežičky a noc nevyjde viac ako lepší hotel, tak prečo neokúsiť atmosféru čias Plantagenetovcov?

Hrad Dairsie, Fife, Škótsko (640 eur za noc)
Dairsie je hlboko zakorenený v škótskej histórii. Ako nefalšované škótske sídlo má aj kobky, veľkú sálu na zábavy, vonku vlastnú bylinkovú záhradku a sad. Spálne a exteriér je ideálny na oslavy a špeciálne udalosti pre asi 60 ľudí.

Somerleyton Hall, Suffolk, Anglicko (5 500 eur za noc)
Historické sídlo, kde sa zmestí viacero rodín, je dôstojným miestom pre dlhšiu dovolenku a pobyt je zvlášť čarovný v letných mesiacoch, keď sa môžete doslova stratiť v okolitých farebných záhradách a hustých lesoch.

Hrad Wilton, Wexford, Írsko (1 000 eur za noc)
Rezidencia z 19. storočia sa rozprestiera na pokojnom brehu rieky Boro, na juhozápade Írska. Každá zo siedmich izieb je elegantne zariadená a ladená do sviežich farieb. Navôkol sa ťahajú zelené kopce a pasienky.

Castello Dal Pozzo, Piemont, Taliansko (3 500 eur za noc)
Toto panské sídlo, len 60 kilometrov od Milána, patrí medzi trocha drahšie, no zároveň je ideálne na usporiadavanie rozprávkových svadieb, nezabudnuteľných banketov alebo čarovných slávností. Castello Dal Pozzo ubytuje 16 ľudí, súčasťou je tiež vlastná reštaurácia a vináreň.

Veža Martello, Dalkey, Írsko (450 eur za noc)
Táto ohromná kamenná veža zo začiatku 19. storočia je obklopená kamennými hradbami a zelenými záhradami. Nachádza sa priamo v srdci mesta Dalkey a je z nej úžasný výhľad na more.

Zámok Torre Trasita, Positano, Taliansko (800 eur za noc) Táto trojizbová rezidencia sa nachádza priamo na pobreží Amalfi. Z jej kruhovej veže a modrej vykladanej terasy budete mať úchvatný panoramatický výhľad na more ako bonus.

Zámok Kilcolgan, Galway, Írsko (300 eur za noc)
Na priestrannom pozemku nájdete farebné políčka, jazierka na skvelú súkromnú rybačku, lúky na dobrodružnú jazdu na koni a pri zámku veľkú terasu priam stvorenú na večernú grilovačku.

Castello Tancredi, Toskánsko, Taliansko (3 500 eur za noc)
Tento osem spálňový zámok zahŕňa aj takmer 6 km2 toskánskych kopcov, údolí, jazier a nechýba ani tenisový kurt. V cene je samozrejme denné upratovanie, kontinentálne raňajky a lekcie varenia.

Zdroj: Cntraveler.com; Wikipedia.org

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Írsko #hrad #zámok #Škótsko #Toskánsko