Poslanci v Bratislavskom kraji schválili 13 dotácií na turizmus

Poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na svojom dnešnom zasadnutí schválili trinásť dotácií na podporu turizmu na tento rok v celkovej výške 70 000 eur. Na BSK spolu prišlo dvadsať žiadostí v požadovanej sume 239 925 eur.

24.04.2016 14:00
Pezinok Foto: ,
Pezinok
debata

Turizmus rozdelili do troch oblastí. Prvou je podpora pešej a cyklistickej turistiky, druhou je podpora vidieckeho turizmu a agroturizmu a trojicu uzatvára podpora historického a kultúrneho dedičstva.

Dotáciu 3 500 eur dostane Klub slovenských turistov na obnovu značkovania, výrobu a údržbu smerovníkov v Malých Karpatoch.

Bratislavská mestská časť Rača bude mať na rekonštrukciu historického objektu pre organizovanie vinárskych podujatí 2 200 eur.

Peniaze dostane aj Zväz vinohradníkov a vinárov Slovenska na vytvorenie prezentačného priestoru slovenských vín na pontóne na dunajskom nábreží, poslanci im schválili 16 500 eur.

Pezinský okrášľovací spolok na organizáciu historického jarmoku bude mať 4 100 eur, Svätojurský vinohradnícky spolok na vybudovanie vinohradníckeho skanzenu Svätý Jur (okr. Pezinok) dostane od BSK 9 500 eur.

Račiansky vinohradnícky spolok bude mať od kraja 4 000 eur na výstavbu sociálnych zariadení pre vinárske podujatia.

Žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu na tento rok predkladali záujemcovia od konca februára do 11. marca.

Minimálna výška žiadanej dotácie musela byť viac ako 2 500 eur, maximálna možná výška poskytnutej dotácie pre jeden subjekt bola 20 000 eur.

Peniaze na dotácie sú z rozpočtu BSK z programu Strategická podpora verejného života a rozvoja regiónu.

debata chyba
Viac na túto tému: #turizmus #BSK