Niečo pre milovníkov koní – žrebčín Topoľčianky otvorí brány pre verejnosť

Deň otvorených dverí spojený s otvorením novej jazdeckej, turistickej a chovateľskej sezóny 2016 pripravuje Národný žrebčín Topoľčianky na nedeľu 1. mája. Tradičné podujatie každoročne priláka približne 10 000 návštevníkov.

25.04.2016 14:00
Žrebčín v Topoľčiankach Foto: ,
Topoľčianky mali vždy dobrý cveng medzi chovateľmi lipicanov.
debata

Od 9:00 otvoria pre verejnosť jazdiareň, stajne aj Hipologické múzeum, ktoré je jediné svojho druhu na Slovensku. Návštevníci si budú môcť pozrieť verejné tréningy koní s komentárom alebo sa povoziť na koči ťahanom lipicanmi pred Zámkom Topoľčianky.

O 14:00 sa začne slávnostný galaprogram, v rámci ktorého predvedú kone zo žrebčína špičkové športové výkony. Množstvo podujatí je pripravených aj pre deti.

Ako informuje žrebčín na svojej internetovej stránke, pre veľký záujem zo strany verejnosti otvorí svoje brány už v sobotu 30. apríla. Od 13:00 bude prístupná jazdiareň a hipologická expozícia a o 14:00 bude generálka galaprogramu.

Národný žrebčín Topoľčianky vznikol v roku 1921 a vo svojich stajniach má 570 koní, čím sa zaraďuje medzi najväčšie žrebčíny v Európe. Ako jediný na svete chová päť čistokrvných plemien koní, z toho sú štyri génové rezervy nielen pre Slovensko, ale aj pre celý svet.

Deň otvorených dverí bude 1. mája aj vo vinárstve Chateau Topoľčianky, ktoré pripravuje degustáciu vín, syrov, prehliadku vínnych pivníc a archívu s výkladom. Zámok Topoľčianky otvorí letnú turistickú sezónu a na nádvorí bude verejná degustácia vín.

debata chyba
Viac na túto tému: #kone #topolcianky