Potvrdené! Slovensko má jeden z top 7 najromantickejších hotelov Európy

Historický Kaštieľ Péchy v Hermanovciach pri Prešove sa dostal ako jediný zo Slovenska medzi 7 najromantickejších hotelových destinácií podľa výberu cestovateľského blogu neziskovej organizácie Historické hotely Európy (Historic Hotels of Europe).

14.05.2016 07:00
Historický Kaštieľ Péchy, Hermanovce, Svadba... Foto:
Historický Kaštieľ Péchy v Hermanovciach.
debata

Kaštieľ Péchy Hermanovce spolu s ostatnými šiestimi hotelmi obstál v konkurencii viac ako 500 európskych hotelov z 18 krajín a zaradil sa do finálneho výberu najidylickejších miest, kde by si budúci novomanželia mali vymeniť svoje sľuby lásky.

Kaštieľ Péchy Hermanovce sa ocitol vo výbere spolu s historickými hotelmi napr. z Talianska, Grécka či Švajčiarka. Ako uvádza autor blogu, kaštieľ je „obklopený malebným anglickým parkom a ponúka rôzne možnosti na usporiadanie originálnej svadby.“

Či majú hostia chuť na grilovačku pod hviezdami, tradičnú ľudovú veselicu alebo komorné posedenie prípadne plánujú inú spoločenskú udalosť, kaštieľ ponúka príjemné prostredie.

Súčasná majiteľka, vnučka posledných majiteľov historického Kaštieľa Péchy, Klára Szakall von Losoncz, ho získala po reštitúcii v 90. rokoch opätovne do svojich rúk.

Z historickej stavby, ktorú postavili v druhej polovici 18. storočia, okolitého parku a priľahlých stavieb však po necitlivom zaobchádzaní počas obdobia po 2. svetovej vojny zostali len ruiny a trvalo viac ako 10 rokov, kým sa ho podarilo zrekonštruovať.

Odvtedy Péchy prekvitá a všímajú si ho aj v zahraničí – napríklad v roku 2012 bol nominovaný v kategórii Best Country Hotel of Europe medzi 9 najlepších medzinárodných hotelov Európy.

Tu je ďalších 6 romantických hotelov z výberu:

Nádych starých čias: Argentikon Luxury Suites, Grécko

Argentikon Luxury Suites zaradili medzi 100 najlepších víl na svete. Stavba zo 16. storočia v sebe snúbi stredoveké prvky s janovskými vplyvmi a je ako stvorená na romantické svadobné hostiny. Pred objektívom sa tak odhaľujú nekonečné možnosti záberov s nádychom starých čias. Grécky ostrov Chios, kde sa vila nachádza, ponúka množstvo pôvabných bielych kaplniek, ktoré sú ako stvorené na romantický svadobný obrad.

#weddingtable #weddingreception #tabledecoration #centerpiece #creative #idoeventplanning #argentikonluxurysuites #chios #eventplanning

Fotka uverejnená používateľom I Do Eventplanning (@idoeventplanning),

Vintage vznešenosť: Romantik Seehotel Sonne, Švajčiarsko

Okolie Zürišského jazera ponúka krásne fotogenické prostredie pre svadby. Romantik Seehotel Sonne otvorili v roku 1641 a svoje priestory ponúka svadobčanom od roku 1839. Odvtedy si tam mladomanželia podávajú kľučky – každý túži po štrngnutí šampanským pri čeriacej sa vode, fotografiách na ultrazelenom trávniku a prvom mladomanželskom tanci v honosnej sále s úchvatným výhľadom.

#switzerland #vscocam #küsnacht #romantikseehotelsonne

Fotka uverejnená používateľom Celine Davidian (@celinedavidian),

Stredoveká mágia: Castello di Gargonza, Taliansko

Tento hrad nájdete zastrčený na toskánskom vidieku, obklopený hustými lesmi. Sídlo a hotel z 13. storočia je obklopený stredovekou dedinou chránenou kamenným opevnením. Rekonštrukcia dokonale zachovala rustikálny dojem. Svoj manželský sľub si tu zaľúbenci môžu vymeniť s súkromnej hradnej kaplnke alebo v krásnej rozľahlej záhrade.

#castellodigargonza#chianti #montesansavino

Fotka uverejnená používateľom @popovac,

Kráľovská história: Zámok Barberstown, Írsko

Už viac ako 700 rokov poskytuje zámok jedinečný zážitok všetkým, ktorí vkročia do jeho sál. Pred tým, než v roku 1971 začal Barberstown ponúkať svoje služby ako hotel, slúžilo sídlo z 13. storočia ako pevnosť. Nachádza sa neďaleko Dublinu a je obklopený obrovským pozemkom, kde sa krásne fotografie rodia jedno za druhou.

The stunning Aoife before her wedding today at the Castle #barberstowncastle #wedding #vintage

Fotka uverejnená používateľom Barberstown Castle (@barberstowncastlehotel),

Ostrov vznešenosti: Zámok Prónay, Maďarsko

Tento komplex vyzerá nefalšovane barokovo, ale vnútri starodávnych múrov skrýva moderné srdce. Svadobčania si ho vyberajú pre svoj veľký deň jednak pre čarovnú atmosféru zámku, jednak kvôli sviežim zeleným záhradám v okolí. A čo tak hostina na vlastnom ostrovčeku?

Rozprávková atmosféra: Kasteel Daelenbroeck, Holandsko

Toto mimoriadne fotogenické miesto susedí s Národným parkom De Meinweg, a tak o bujnú zeleň nie je núdza. Samotný hotel sa nachádza v historickej usadlosti, s množstvom rozprávkových prvkov, ktoré dokážu splniť všetky detské sny – impozantný most, majestátne nádvorie aj útulná podzemná reštaurácia.

#kasteeldaelenbroeck #herkenbosch #nederland

Fotka uverejnená používateľom Hans Groener (@hansgroener),

Nezisková organizácia Historické hotely Európy (Historic Hotels of Europe) so sídlom v Paríži vznikla spojením 20 národných európskych asociácií a jej erbom sa v súčasnosti pýši viac ako 500 hotelov.

Jej cieľom je propagácia kultúrnych hodnôt a tradícií jednotlivých národov prostredníctvom rozmanitosti historických budov – zámkov, panských sídiel, veľkostatkov, meštianskych domov, ktoré sú zárukou neopakovateľného zážitku.

Zdroj: Blog.historicho­telsofeurope.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #kaštiel #top destinácie #top