Cyklopátrači na stope: Výpravy sa začnú v Stropkove

Tretí ročník Cyklopátraní Prešovským krajom sa začne v sobotu 25. júna v Stropkove. Ide o preteky, v ktorých cyklisti poznávajú zaujímavé miesta vybraných regiónov, informovala Barbora Čechová z oddelenia marketingu a PR Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, ktorá podujatie organizuje.

23.06.2016 14:00
cyklista, libanon, bicykel Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Cyklopátrania Prešovským krajom sú určené cyklistom rôznej vekovej a výkonnostnej kategórie. Súťažiť môžu nielen jednotlivci, ale aj dvojice. Vytvorených je osem kategórií – ženské, mužské a zmiešané dvojice so súčtom veku do 60 rokov a nad 60 rokov a sólo kategórie mužov a žien bez ohraničenia veku.

„Hlavnou úlohou Cyklopátraní je ukázať ľuďom zaujímavé miesta regiónu zábavnou, súťažnou formou. Chceme im predstaviť aj tie lokality, ktoré nie sú veľmi známe, ale rozhodne stoja za návštevu,“ uviedol riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško s tým, že v lete sú pripravené štyri jednodňové podujatia.

Prvé štartuje v sobotu 25. júna o 10. hodine v Stropkove na Námestí SNP. Cyklopátrania budú pokračovať 23. júla v Humennom, 13. augusta v Ľubovnianskych Kúpeľoch a 10. septembra v Prešove.

Novinkou tohto ročníka je zbieranie súťažných bodov prostredníctvom voľne dostupnej aplikácie Objavujme. Na každom Cyklopátraní je pripravených pätnásť zaujímavých miest, na ktoré sa cyklisti môžu vybrať počas päťhodinového časového limitu. Na každom mieste sa prostredníctvom aplikácie lokalizujú a získajú tak súťažné body.

Súťažné miesta sa v aplikácii objavia vždy deň pred pretekmi, takže sa s nimi súťažiaci môžu oboznámiť vopred. Podľa Janoška sú súťažné miesta rôznej náročnosti a cyklisti si ich vyberajú podľa vlastného uváženia.

"Všetky miesta majú vďaka aplikácii vo svojom mobile, môžu si z nich vyberať a jednoducho sa orientovať v teréne,“ dodal Janoško. Všetky informácie a pravidlá nájde verejnosť na stránke KOCR Severovýchod Slovenska www.severovychod.sk.

Pre rodiny s deťmi pripravila KOCR Severovýchod Slovenska na leto pokračovanie úspešného projektu Legendarium 2, ktorý predstavuje Prešovský kraj prostredníctvom legiend v mobilnej hre, v albume s nálepkami a na audio CD.

Turistom je tiež určená turistická aplikácia Objavujme so súťažou Objavuj Prešovský kraj, v ktorej nájdu 360 tipov na výlet a rôzne súťažné úlohy.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Stropkov