Šesť užitočných zariadení, bez ktorých sa vaša dovolenka môže skončiť pohromou

Rozhodli ste sa toto leto pre dobrodružnú dovolenku – budete obdivovať mestá, objavovať krajiny a túlať sa horami? V tom prípade určite poriadne zvažujete, ako sa zbaliť čo najefektívnejšie – ľahká batožina je základ pohodlných presunov, ale nesmú v nej chýbať dôležité veci ako pohodlné oblečenie, platobné karty aj nevyhnutná elektronika.

12.07.2016 07:00
selfie, mobil, selfie stick, selfie palička,... Foto:
Tretia najhoršia vec, ktorá sa môže stať vášmu mobilu, je, že zmokne.
debata

Okrem mobilného telefónu, nad ktorého nepribalením už ani neuvažujeme, existuje aj niekoľko ďalších šikovných zariadení, ktoré sa môžu na cestách zísť.

Redukcia do zásuviek

Ak sa chystáte do zahraničia, nezabudnite si zistiť, aké elektrické zásuvky sa používajú vo vašej destinácii. V obchodoch s elektronikou si vyberiete z množstva druhov – univerzálne (všetko v jednom) alebo sety cestovných adaptérov, z ktorých si vyberiete konkrétnu vhodnú.

Vodeodolný obal na mobil/tablet

Tretia najhoršia vec, ktorá sa môže stať vášmu mobilu (po ukradnutí alebo zničení), je, že zmokne. Či vás prekvapia náhle výkyvy počasia v horách alebo váš smartfón skončí v mláke na preľudnenej ulici, budete nepremokavému puzdru, aj keď je trocha objemnejšie ako bežné imidžové obaly, ďakovať.

Prenosná nabíjačka

Fotili ste, nahrávali videá a potom ste o zážitkoch písali priateľom domov? To všetko určite zanechalo batériu vášho smartfónu poriadne vyšťavenú. Ak nemáte čas hľadať elektrické zásuvky po obchodných centrách či kaviarňach a čakať, kým sa mobil opäť nenabije, určite sa hodí prenosná USB nabíjačka na batérie.

Cheat Day #wattzuppower #sundayfunday #portablecharger

Fotka uverejnená používateľom Wattz Up Power (@wattzuppower),

Nabíjačka do auta

Obdoba prenosnej nabíjačky je adaptér do auta. Či sa chystáte vyraziť na cesty svojím autom, alebo si ho prenajmete, toto malé zariadenie zaručí dobrú kondíciu vášho mobilu s navigáciou či obľúbeným cestovným playlistom.

Solárna nabíjačka

Ak sa vyberiete na niekoľko dní stanovať do hôr, uprostred prírody, mimo civilizácie, vám bude spoločnosť robiť len fauna a flóra. Napriek nebeskému pokoju a spevu vtákov predsa len dobre padne mať poruke funkčný mobil, napríklad pre prípad núdze alebo kvôli uchovaniu spomienok vo fotografiách.

Slúchadlá proti hluku

Váš hotel je neďaleko rušnej cesty alebo hlučného baru. Cestujete vlakom v noci a spolucestujúci príšerne chrápe. Bábätko vo vedľajšej izbe drevenej chaty má zlú náladu a všetkých o tom informuje usedavým plačom. Sedíte v lietadle, no pre hluk motorov sa vám nedarí zrelaxovať. Všetko toto sú situácie, keď oceníte slúchadlá, ktoré potláčajú vonkajší ruch a vám dovolia pokojne si zdriemnuť, keď o niekoľko hodín musíte byť opäť na nohách, čerství ako rybička.

Zdroj: Independenttra­veler.com; Theinquirer.net; Travelaway.me; Budgettravel.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #turista #cestovná nabíjačka #zariadenie