Trnavský kraj bude spolupracovať s ruskou Leningradskou oblasťou a s Krétou

Trnavský samosprávny kraj a grécky región Kréta si budú navzájom propagovať turistické destinácie, vymieňať folklórne, divadelné a ďalšie umelecké súbory, spolupracovať však chcú aj pri podpore malého a stredného podnikania.

13.09.2016 13:15
Kréta, dovolenka, leto, čln, loď, more,... Foto:
Kréta
debata

Dohodu o partnerstve a vzájomnej spolupráci v oblasti cestovného ruchu, kultúry a regionálneho rozvoja schválili poslanci Trnavského samosprávneho kraja, podpíšu ju predstavitelia oboch regiónov Tibor Mikuš a Stavros Arnaoutakis.

Kréta je najväčším z gréckych ostrovov, žije tam približne 630-tisíc obyvateľov. Je pravdepodobne najznámejším letoviskom v Grécku, turistov láka okrem pláží aj bohatá história ostrova.

Trnavský samosprávny kraj chce bližšie spolupracovať aj s Leningradskou oblasťou v Rusku.

Memorandum o vzájomnej spolupráci, ktorú takisto schválili krajskí poslanci, okrem cestovného ruchu a kultúre hovorí aj o oblasti automobilového priemyslu, energetiky či ochrany životného prostredia.

Kontakty by mali nadviazať vzdelávacie inštitúcie a kultúrne ustanovizne z oboch regiónov. Leningradská oblasť leží na severozápade európskej časti Ruska a má asi 1,6 milióna obyvateľov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Trnavský kraj #Kréta