Tokijské letisko ponúka na WC toaletný papier na dezinfekciu smartfónov

Toalety na Medzinárodnom letisku Narita v Tokiu vybavili špeciálnym "toaletným papierom", určeným na dezinfekciu smartfónov. Bizarné automaty sú umiestnené na siedmich toaletách a zostanú tam až do marca 2017, uviedol investor, ktorého citovala spravodajská stanica BBC.

28.12.2016 14:00
WC, záchod, hnačka, toaletný papier, Foto:
Ilustračné foto.
debata

Automaty zaplatil japonský mobilný operátor NTT Docomo, ktorý na tomto papieri súčasne informuje o svojich verejných wi-fi sieťach a o svojej smartfónovej aplikácii pre cestovateľov.

„Na monitore smartfónu je najmenej päťnásobne viac mikróbov ako na sedačke záchodu,“ uviedol NTT Docomo na svojej stránke na YouTube. Špeciálny papier „bol vyrobený na čistenie obrazoviek, aby si zahraniční turisti mohli cestovanie užívať hygienicky,“ dodal.

Dvojminútový inštruktážny videozáznam ukazuje, ako správne používať smartfónový papier a predvádza tiež funkcie bidetu, ktorý je bežnou súčasťou väčšiny verejných toaliet v Japonsku.

Na novinku zareagovali cestovatelia na sociálnych sieťach s humorom. „Utrite si svoj smartfón, kým odpovedáte na volanie prírody,“ napísal Roger Chen zo Singapuru.

„Čo ak ste unavený a trpíte pásmovou chorobou a náhodou si pomýlite smartfónový toaletný papier s tým normálnym?“ pýta sa ďalší cestovateľ.

Niektorí, ako napríklad aj Gale Gayolová, novinku však privítali. „Je to potrebné. Ja mám vo zvyku utierať si smartfón papierovou vreckovou s alkoholom každý večer po práci,“ napísala.

„Iba Japonci môžu vymyslieť niečo také šikovné… Z vecí, o ktorých ste nevedeli, že ich môžete potrebovať, sa zrazu stanú veci, bez ktorých nedokážete byť,“ napísal ďalší cestovateľ.

debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #smartfón #Tokio #toalety #dezinfekcia