Milujete Ferrari? Čoskoro budete môcť navštíviť zábavný park Ferrari Land

Už 7. apríla sa splnia sny všetkým milovníkom talianskej značky, ktorá od roku 1929 vyrába nezameniteľné športiaky. Ponorte sa do sveta červených áut a vyberte sa hodinu juhozápadne od Barcelony, do zábavného parku PortAventura, ktorého súčasťou bude aj Ferrari Land.

18.02.2017 07:00
debata

Okrem okruhov bude jednou z atrakcií aj najvyššia horská dráha v Európe. Vertical Accelerator vyvezie odvážlivcov do výšky 112 metrov rýchlosťou 50 m/s iba za 5 sekúnd.

A ak vám táto rýchlosť nebude stačiť, môžete si na vlastnej koži vyskúšať, ako sa cítia pri pohybe piesty v motore. Atrakcia nazvaná Bounce Back-Tower vás vystrelí smerom k oblohe práve takouto rýchlosťou.

Nebol by to však automobilový park bez jázd na Ferrari. Hlavnou atrakciou určite bude 580-metrová okružná pretekárska dráha, na ktorej si budete môcť zajazdiť na miniverziách červených štvorkolesových legiend.

Vo Ferrari Lande budú vystavovať všetky modely, ktoré túto značku preslávili – Berlinetta, California, Speciale, Italia či Spider. Ukrátení nebudete ani o formuly, ktoré budú lemovať ulice „Talianskej dediny“.

Zábavný park vás prenesie do mesta Maranello, kde sa Ferrari zrodilo. Budete môcť nahliadnuť priamo do továrne, kde sa starostlivo pripravujú súčiastky a na výrobných linkách postupne vznikajú celé automobily.

Španielsky Ferrari Land nebude prvým tematickým parkom tohto automobilového gigantu na svete. Od roku 2010 je v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch otvorený omnoho väčší Ferrari World, ktorý do roku 2018 plánuje rozšíriť svoje momentálne kapacity na 43 dráh.

Vstup do Ferrari Landu z PortAventura bude za príplatok.

Ferrari je talianska auto­mobilová znač­ka, ktorá sa preslávila predovšetkým svojimi športovými autami a účasťou na automobilových pretekoch (najprv predovšetkým v pretekoch Formuly 1). Firmu založil bývalý automobilový pretekár Enzo Ferrari.

V súčasnosti je Ferrari súčasťou koncernu Fiat. Sídli v talianskom meste Maranello. V roku 2005 do­sahovala produkcia takmer 5000 automobilov. Najnovším modelom je LaFerrari.

Zdroj: Cntraveler.com; Wikipedia.org; Portaventurawor­ld.com; Independent.ie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Ferrari #zábavný park