Druhá aprílová sobota bude patriť štafetovým pretekom Liptov Ride

Druhá aprílová sobota (8. apríl) bude na Liptove patriť štafetovým pretekom Liptov Ride. Sú jediným podujatím svojho druhu na Slovensku, ktoré spája päticu športov a dve turistické sezóny. Ženy a muži budú súťažiť v behu, cyklistike, skialpinizme, freeride lyžovaní a v splavovaní na divokej vode.

18.03.2017 15:00
debata

Kapacita 60 tímov sa naplnila v priebehu siedmich dní registrácie, informovala dnes médiá manažérka pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Katarína Šafarínová.

Stále je aktívna registrácia jednotlivcov na podujatie, ktorá sa uzavrie v posledný marcový deň. Jednotlivcov bude v priebehu pretekov sprevádzať pomocník, ktorý zabezpečí prevoz lyží, bicykla, ruksaku a ostatnej výbavy pretekára.

„Preteky sa začínajú hromadným štartom bežcov v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši. Pokračujú cez Ploštín, Demänovskú dolinu až k nástupnej stanici lanovky Lúčky-Vyhliadka v lyžiarskom stredisku Jasná, kde bežci po 14 kilometroch odovzdajú štafetu skialpinistom,“ popisuje preteky jedna z organizátoriek Zuzana Homolová. Podujatie organizuje občianske združenie Liptov Ride.

Skialpinisti vyšliapu päťkilometrovú trasu pod Chopok a štafetu odovzdajú ďalej freeriderom, ktorí zídu jedným zo žľabov do Lukovej doliny – voľným terénom na zjazdovku Turistická až k odovzdaniu štafety na Lúčkach.

Tam už budú čakať cyklisti, ktorí štafetu odvezú z Jasnej cez Iľanovo a Závažnú Porubu späť do mesta a odovzdajú ju kajakárom v areáli vodného slalomu. „Posledná etapa kajak-cross sa začína krátkym šprintom k tichej vode a pokračuje divokou vodou až do cieľa,“ dodáva Homolová.

„Je len málo miest, kde sa dajú v jeden deň zvládnuť zimné aj letné športy. Sneh v tomto období nájdete už len na vyšších kopcoch a u nás v Jasnej jeho nádielka vydrží nielen do Veľkej noci, ale veríme, že aj do konca apríla,“ doplnil riaditeľ strediska Jasná Matej Hulej.

V sobotu 8. apríla Liptáci avizujú aj divácky atraktívne podujatie. Pripravili sprievodný program pre všetky vekové kategórie vo vodnom areáli aj na Lúčkach v Jasnej. „Návštevníkov iste zaujme hod tulivakmi, hry pre najmenších a žalúdky poteší gastro zóna,“ priblížila ponuku Šafarínová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov