Krajina nádherných miest a majestátnych hradov: CNN odporúča turistom 11 lokalít Slovenska

Portál CNN hneď v úvode označil Slovensko za jednu z najpozoruhodnejších európskych krajín, aj keď pripúšťa, že cestovatelia ho často prehliadajú.

14.07.2018 08:15
Spišský hrad Foto:
Spišský hrad
debata

„Táto neveľká destinácia je oveľa pokojnejšia ako susedná Česká republika, ale rovnako bohatá na architektonickú veľkoleposť,“ píše cestovateľská rubrika amerického spravodajského webu.

CNN vychválil naše Tatry, ktoré podľa neho môžu súperiť s Alpami, no sú omnoho cenovo dostupnejšie. Medzi 11 miestami, ktoré portál odporúča, si našla miesto Bratislava – „mladšia sestra Viedne a Prahy“, pokojnejšie Košice s fotogenickým námestím aj rozprávkový Bojnický zámok.

Turisti by sa na Slovensku určite mali podľa CNN pozrieť aj do fascinujúcej historickej Levoče, prezrieť si nádherný Spišský hrad a objaviť aj mestečko s dobre zachovaným stredovekým námestím Bardejov.

Nádhernou panorámou s veľkolepým hradom ponúka tiež Trenčín, zaujme určite aj Banská Štiavnica zasadená v krásnych vrchoch s pozoruhodnou banskou tradíciou a menej známe podtatranské mestečko Kežmarok prekvapí rozmanitosťou pamiatok – od dreveného protestantského kostola až po renesančný hrad.

Nádhernú horskú scenériu a pozoruhodné ľadové jaskyne môžu návštevníci objaviť v Národnom parku Nízke Tatry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #CNN