Šesť bizarných dôvodov, pre ktoré sa museli lietadlá v polceste otočiť a vrátiť

Aj keď to nie je časté, z času na čas sa na palube lietadla stovky metrov nad zemou udeje niečo, kvôli čomu sa musí stroj otočiť a vrátiť späť na letisko, odkiaľ vzlietol. Toto je niekoľko najpodivnejších prípadov.

17.10.2018 07:00
lietadlo, let Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Upchatý záchod

V marci 2016 sa lietadlo British Airways z londýnskeho Heathrowa do Dubaja muselo vrátiť spať do Británie pre neznesiteľný smrad. Zápach, na ktorý sa sťažovalo celé osadenstvo, sa šíril z pokazenej toalety. Keďže posádka nedokázala operatívne problém vyriešiť počas letu, v záujme bezpečnosti a ochrany zdravia zavelil kapitán „čelom vzad“.

Červy

Americké aerolínie US Airways v roku 2010 museli jeden let z New Yorku do Atlanty vrátiť späť do východiskovej stanice, keď cestujúci upozornili na červy, ktoré vyliezali s boxu so skazeným mäsom. Podľa svedkov sa larvy vysypali z batožinového priestoru priamo na niekoľko nešťastných cestujúcich.

Bitka letušiek

Dve letušky sa na palube lietadla United počas letu z Raleigh do Chicaga dostali do sporu. Udalosť sa stala v roku 2012 a ich hádka sa začala uberať nekontrolovateľným smerom a keď pilot popísal okolnosti, riadiaca veža nariadila návrat do Severnej Karolíny.

Speváčka

V roku 2013 nastúpila do lietadla American Airlines, ktoré smerovalo z Los Angeles do New Yorku, aj pasažierka, ktorá bezuzdne precenila svoje hudobné danosti a tiež schopnosť „publika“ zniesť jej vrtoch. Celú cestu neutíšiteľne nahlas spievala hit „I will always love you“, až s ňou všetci stratili trpezlivosť a lietadlo „núdzovo“ pristálo v Kansas City.

Škorpión

V lietadle z Los Angeles na Aljašku uštipol jednu z cestujúcich nebezpečný škorpión. Lietadlo sa okamžite otočilo späť ku kalifornskej pristávacej dráhe, aby zranená mohla dostať adekvátne ošetrenie.

Jogín

Lietadlo spoločnosti United Airlines smerujúce z Havaja do Japonska sa muselo vrátiť kvôli pasažierovi, ktorý sa rozzúril, že mu nepovolili na palube v zadnej časti cvičiť jogu. Incident sa udial v roku 2016, keď sa cestujúci odmietol počas podávania jedla posadiť na svoje miesto. Keď sa všetci spolucestujúci, vrátane jeho manželky, pokúšali presvedčiť ho, aby sa správal podľa pravidiel, ovládla ho agresia. Po pristátí ho odsúdili a leteckej spoločnosti musela ako odškodné zaplatiť 44 000 dolárov a dostal tiež ako trest verejno-prospešné práce.

Zdroj: Politicopost.com

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #problémy #cestovanie #lietadlo #let