Pilot meškal na lietadlo 2 hodiny. Kormidla sa ujal pasažier

Občas sa stáva, že k bráne sa zabudnú alebo nestihnú dostaviť nedochvíľni cestujúci a keď sa neobjavia ani po niekoľkých výzvach, stroj opustí zem aj bez nich. Čo však, ak chýba ten najdôležitejší, pilot?

16.09.2019 07:00
debata (1)

Presne takúto situáciu zažili cestujúci pri lietadle spoločnosti EasyJet, ktoré malo smerovať z Manchesteru vo Veľkej Británii do španielskeho Alicante, píše Businessinsider­.com.

Napätie na palube stúpalo s každou ďalšou minútou a pasažieri len krútili hlavami nad nezodpovednosťou strojvedúceho.

Vtedy sa objavil nečakaný záchranca. Jeden z cestujúcich bol totiž pilot mimo služby Michael Bradley a aj keď si chcel užiť odpočinok a ničím nerušenú dovolenku s rodinou, rozhodol sa zastúpiť pôvodného pilota.

Keď svojím rozladeným spolupasažierom oznámil, že mu letecká spoločnosť povolila vzlietnuť, odmenili ho búrlivým potleskom. Šťastím bolo, že aj počas voľna mal so sebou pilotnú licenciu a identifikačnú kar­tu.

Michael, ktorý tiež pracuje pre EasyJet, sa ponúkol spoločnosti, že svoj dovolenkový let aj sám odpilotuje.

Vedenie si nechalo čas na rozmyslenie, no už po 38 sekundách mu zavolali späť s tým, že by boli veľmi radi, keby lietadlo došlo do cieľovej destinácie.

Našťastie, bol plne vo forme, jediné, čo mu chýbalo, bola pilotská uniforma. O svojom neformálnom oblečení dokonca pred pasažiermi vtipkoval, no nikto proti nemu nenamietal.

Travelandleisu­re.com; Foxnews.com; Businessinsider­.com; Huffingtonpos­t.co.uk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #piloti