Najhorší turisti roku 2019: 12 odstrašujúcich príkladov

Žiadny turista lepší ako nevychovaný turista - možno si to povedali aj obyvatelia miest, kde sa tento rok odohrali nepríjemné situácie, ktoré mali na svedomí neprispôsobiví a drzí návštevníci. Tu je výber incidentov, ktoré zarezonovali aj v médiách.

18.10.2019 07:00
debata

Zvracanie v kanáli

V auguste tohto roku sa dve mladé ženy z Nórska rozhodli ísť vykúpať v kanále Rio di Cannaregio, a to len v spodnom prádle, píše Rd.com. Vstupovanie do vody je zakázané, z veľmi dobrého dôvodu: kanál je zamorený potkanmi. Keď turistky o hlodavcoch informovala polícia, jedna z nich sa od zhrozenia a znechutenia povracala. Podľa The Telegraph ženy následne z Benátok vykázali na 48 hodín. Podobný scestný nápad dostali aj českí športoví fanúšikovia, ktorí sa zúčastnili na zápase v Miláne. Na svojej odbočke z cesty do Benátok sa rozhodli vykúpať v kanáli – nahí.

Opustené dieťa

Dvadsaťštyriročná britská turistka sa počas dovolenky na horúcom Tenerife pustila do hádky so svojím partnerom a pritom si vyše 40 minút nevšímala svoje 3-mesačné dieťa v kočíku pred reštauráciou.

Agresia v gondole

Začiatkom septembra sa rodina z Južnej Afriky rozhodla zaznamenať svoj výlet v Benátkach na fotografiu a ako skvelé miesto sa im zdala zakotvená gondola. Nasadli teda do nej a pustili sa do stláčania spúšte. Keď si skupinku turistov všimol gondolier, slušne ich požiadal, aby opustili plavidlo, ktoré bolo súkromným majetkom a na ktoré vstúpili nezákonne. Návštevníci zareagovali agresiu a začali gondoliera biť do tváre.

Kúpanie v posvätnej vode

Na Bali sa odohral aj ďalší poburujúci incident, aktérom bol český pár. Dvojicu natočili na video, ako sa kúpe v posvätnej vode v hinduistickej svätyni.

Hotel bez platenia

V septembri zatla polícia na letisku pri pokuse o opustenie Grécka jedného turistu, ktorý odišiel z cyperského hotela bez zaplatenia účtu za ubytovanie.

Varič pod mostom

V júli počas návštevy historických Benátok dvaja nemeckí turisti vysmädli, a tak sa rozhodli uvariť si kávu na svojom prenosnom variči – priamo pod mostom na Grand kanáli. Obišli s dlhým nosom, vykázaní z mesta a o 900 eur, ktoré zaplatili ako pokutu, ľahší.

Sex na verejnosti a „balkóning“

Letná horúčava zrejme strháva zábrany – na Malorke uložili úrady pokutu desiatim ľuďom za neprístojnosti intímneho charakteru. Významné turistické letovisko na španielskom ostrove Magaluf kvôli neslušným turistom prijalo aj niekoľko nových zákonov zakazujúcich okrem sexu na verejnosti aj vyprázdňovanie sa na verejných miestach, odhaľovanie sa na verejnosti či odhadzovanie odpadkov alebo odlamovanie konárov zo stromov. Novým „trendom“ na Malorke sa stal aj „balkóning“ – skákanie do bazénov priamo zhora, z bazénov.

Nahý beh ulicami

V máji sa objavil na Bali videozáznam, na ktorom vidieť päticu Austrálčanov, ako bežia ulicami nahí, zvracajú, močia a urážajú miestnych.

Hlasná hádka v kláštore

Mjanmarské kláštory plné bosonohých tichých, rozjímavých mníchov ľudia navštevujú, aby tam načerpali pokoj a nadobudli rovnováhu. A hlučné nadávky do tohto prostredia rozhodne nepatria. Čínski turisti si to evidentne nemysleli, keď sa v kláštore Mahagandhayon krikom medzi sebou dohovárali, kde je to najlepšie miesto na fotografovanie.

Napadnutie na motorke

Istý austrálsky turista si na indonézskom ostrove Bali dal niekoľko koktailov a následne skopol z motorky idúceho šoféra. Hrozia mu až dva roky za mrežami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #neslušnosť