Poznáme najlepšie letecké spoločnosti pre rok 2020. AirlineRatings vyhlásil víťazov

Krajina, ktorá má dychberúcu krajinu so zelenými pohoriami, krásnymi piesočnatými plážami, ale aj mohutnými ľadovcami, má ešte čosi naviac - najlepšiu leteckú spoločnosť sveta, zhodujú sa odborníci.

09.12.2019 07:00
lietadlo, preprava, tryskový motor, stíhačka, let Foto:
Ilustračné foto
debata

Podľa AirlineRatings­.com, austrálskej agentúry pre bezpečnosť letectva a hodnotenia produktov, je leteckou spoločnosťou roku 2020 Air New Zealand, informuje portál CNN.com. Víťazstvo jej zabezpečil spoľahlivý výkon, letové inovácie, ale aj rekordná bezpečnosť a dobrá motivácia zamestnancov.

Agentúra brala do úvahy tiež úroveň salónikov na letiskách, vybavenie kabín prvej triedy aj možnosti zábavy počas letu.

Air New Zealand sa na čele tohto hodnotenia ocitla už šiesty raz po sebe, okrem vlaňajška, keď si prvenstvo pripísala spoločnosť Singapore Airlines.

V uplynulom roku sa trendy v letectve niesli v znamení predstavovania čo najdlhšieho a najrýchlejšieho letu, ale aj v snahe o znižovanie uhlíkovej stopy vzdušnej dopravy. Aj v tejto oblasti sa Air New Zealand blysol, za posledných 10 rokov dokázal znížiť emisie svojich letov o 22 %, čo je viac priemer v tomto odvetví. Pomohlo mu k tomu využívanie biopalív a zefektívnenie letových trás, ale aj zapojenie ekologických pozemných servisných dopravných prostriedkov – elektromobilov.

Ceny AirlineRatings.com udeľuje sedem skúsených odborníkov, ktorí na posudzovanie využívajú medzinárodné priemyselné a vládne bezpečnostné audity, spolu s ďalšími kľúčovými kritériami vrátane veku strojov jednotlivých leteckých spoločností, recenzií samotných cestujúcich, investičných ratingov, kvality vzťahov zamestnávateľa so zamestnancami či ziskovosti.

Austrálska spoločnosť Qantas, ktorá testuje 19-hodinový let z Londýna do Sydney, sa umiestnila na štvrtom mieste v celkovom hodnotení.

V Európe si prvenstvo odniesla spoločnosť Lufthansa, v Spojených štátoch sa na prvom mieste umiestnil dopravca Delta Air Lines, na Strednom východe a v Afrike získali najlepšie hodnotenie Emirates a v Ázii a Tichomorí sa na prvej priečke umiestnila spoločnosť Cathay Pacific Airways.

V kategórii nízkonákladových spoločností si prvé miesto v Európe získal Wizz, v USA zasa JetBlue, na Blízkom východe a v Afrike je najlepší Air Arabia a v Ázii a Tichomorí najlepšie vyhodnotili Air Asia/Air Asia X.

Top 10 leteckých spoločností podľa agentúry AirlineRatings.com na rok 2020:

  • 1. Air New Zealand
  • 2. Singapore Airlines
  • 3. All Nippon Airways
  • 4. Qantas
  • 5. Cathay Pacific
  • 6. Emirates
  • 7. Virgin Atlantic
  • 8. EVA Air
  • 9. Qatar Airways
  • 10. Virgin Australia

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #lietadlo #letecká spoločnosť