Prvá spoločná dovolenka s novým partnerom? Tu sú rady, ako si ju nepokaziť

Jedným zo stupienkov, kam môžete posunúť svoj nový vzťah, je spoločná dovolenka. Tá prinesie nie len zábavu a relax, ale overí aj schopnosti zladiť a prispôsobiť sa, spoločne plánovať a strážiť si rozpočet, ale preverí aj správanie sa v krízových či neštandardných situáciách.

22.01.2020 07:00
fotoaparát, dvojica Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ušetrite si zbytočné stresy a vopred si dohodnite niekoľko pravidiel, ktorých sa budete na prvej ceste za hranice všedných dní držať.

  • Vyberte si destináciu, po ktorej obaja túžite. Na kompromisy je času dosť, pred prvou dovolenkou sa s partnerom poriadne zamyslite a zamerajte sa na miesto, ktoré bude splneným snom vás oboch, tak, aby ste sa na prázdniny obaja tešili rovnako.
  • Stanovte si rozpočet a porozprávajte sa o financiách, ktoré ste obaja ochotní do dovolenky investovať. Prispôsobte sa tomu z dvojice, ktorý má nižší príjem a menej úspor. Toto nie je súťaž, ani nie je vhodné sa kvôli skvelým zážitkom a niekoľkým dňom zadĺžiť. Nedovoľte, aby peniaze vniesli medzi vás negatívne pocity, spory, závisť.
  • Porozprávajte sa o programe a ako by ste radi strávili čas. Vybrali ste si prímorské letovisko – chcete obaja stráviť dovolenku relaxom na pláži, alebo má jeden z vás chuť aj preskúmať okolité mestečká a pamiatky? Ak sa chystáte navštíviť niektoré mesto – túžite sa celé dni presúvať od múzea ku galérii a odtiaľ k historickým pamiatkam, alebo by ste si chceli užiť aj bezcieľne prechádzky ulicami, posedenia v kaviarňach a nákupy?
  • Prejavte tiež svoj názor, či by ste radšej celý čas strávili spoločne, alebo si dokážete predstaviť aj deň strávený len sólo, s programom podľa vlastného výberu?
  • Nezabudnite sa aj počas samotnej dovolenky priebežne uisťovať, či je váš partner s priebehom spokojný, či si spoločný čas a destináciu užíva rovnako ako vy.
  • Dohodnite sa tiež, či a koľko toho z vašej dovolenky budete zdieľať na sociálnych sieťach – tak, aby ty bolo obom z novej dvojice príjemné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #pár #dvojica